Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '15

 
Kategori
Futbol
 

Dört Dörtlük Beşiktaş

Dört Dörtlük Beşiktaş
 

Fotoğraf http://www.bjk.com.tr/tr/galeri/set/5026/1 adresinden alınmıştır.


Torku Konyaspor karşısında her ne kadar ilk yarıda biraz sarsıntı geçirdiyse de özellikle ikinci yarıdaki Beşiktaş için her halde en doğru başlık bu olacak. Çünkü siyah- beyazlılar ikinci yarıda öyle bir fırtına estirdiler ki, mükemmel oyunlarını dört golle süslediler.

Evet, Beşiktaş ilk yarıda istediklerini yapamadı. Çünkü karşısında bir Aykut Kocaman takımı vardı. Yani moda deyimle kompakt bir rakiple oynamak zorunda kaldılar.

Gerçekten de Torku Konyaspor’un yere sağlam basan, mücadele eden, kendi topunu oynamaya çalışan ve oyunu kendi yarı sahasında kabullenmeyen futbolcuları karşısında siyah- beyazlılar ilk 20, 25 dakika bayağı bocaladılar. Daha sonra oyunu dengeleseler de istedikleri pozisyonlara giremediler. Özellikle Quaresma ve Gökhan Töre kanatları çok iyi kullansalar da o son bitirici vuruş bir türlü gelmedi.

Beşiktaş, ilk yarının son bölümünde oynadığı gibi hızlı bir şekilde ikinci yarıya başladı. Üstelik bu sefer presi arttırarak skoru kabullenmeye niyeti olmadığını da gösteriyordu. Nitekim henüz 50.dakikada Gomez’in kaptığı top Oğuzhan tarafından güzel bir gol olarak Konya ağlarına gönderildi.

Bu gol Beşiktaş’ı daha da iştahlandırdı. Rakibin de beraberlik için daha fazla çıkmak zorunda kalması arkada boş alanlar yakalanacağının habercisiydi.

Gerçekten de 1-0 Beşiktaş’ı kesmedi ve siyah beyazlılar hız kesmeden akın akın Torku Konyaspor kalesine gelmeye devam ettiler. Gerçek anlamda izlemeye doyamadığımız bu bölüm birbirinden güzel gollerle sonuçlandı.

Şenol Güneş’in ikinci yarıda 1-0’dan sonra yaptığı değişiklikler belki tartışılabilirdi. Özellikle Quaresma’nın tam iştahlanmışken kenara alınması taraftarları kızdırmış olabilir. Keza Portekizli futbolcu da bu duruma bayağı kızdı. Fakat oyuna giren futbolcuların skorun artmasına katkı sağlamaları bu tartışmaları başlamadan bitirdi.

Quaresma, umarım Şenol Güneş’in elinde böyle böyle eğitilecek ve kolay kart görmeyi bırakacak. Çünkü gördüğü her gereksiz kart sonrası kendisini kulübede bulacağını bilecek. Bu anlamda Şenol Güneş’i anlamak ve desteklemek gerektiğini düşünüyorum. Nitekim gördüğü kart hatalı da olsa Gökhan Töre’yi de gol atmasına rağmen oyundan alarak adaletli olduğunu da gösterdi.

Şenol Güneş aslında başka açılardan da haklıydı. Takımın on kişi kalma riski bir yana, Olcay oyuna girdikten sonra Beşiktaş, rakibini sadece kanatlardan değil, ortadan da delebilmeye başladı ve de bu şekilde gol buldu. Son haftaların formsuz ismi Olcay, oyunda kaldığı süre boyunca çok iyi işler yaptı ve bence güveni de yerine geldi.

Keza Kerim de taze kan olarak istenilenleri yaptı ve de güzel bir golle skora katkıda bulundu.

Bu arada Şenol Güneş’in 4-0’dan sonra Cenk Tosun’u Gomez’in değil de Sosa’nın yerine oyuna alması dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı. Şenol Güneş, bir santraforu alıp, diğerini oyuna sokmadı. 4-0’dan sonra iki santraforu birlikte oynattı. Bu da Şenol Güneş’in hala gol aradığının, başarının, şampiyonluk arzusunun bir göstergesiydi. Zaten o son bölümde Cenk Tosun, gol atma hevesiyle her topu kendi kullanmaya kalkmasa skor daha da artardı.

Tabi Sosa’nın çıkması ve Atiba’nın da yorgun düşmesi nedeniyle son dakikalarda Torku Konyaspor’un Beşiktaş orta sahasını doğrudan geçip rakip kaleye ulaştığını da belirtmeden geçmeyeyim.

Bu sene geçmiş yıllara oranla çok farklı bir Beşiktaş izliyoruz. Şenol Güneş kendi felsefesini takıma oturttu. Yani, öncelik gol atmakta ve bunda sınır yok. Şenol Güneş, bu açıdan geçen sene Bursaspor’da kaldığı yerden şimdi Beşiktaş’ta devam ediyor. Tek fark ise bu kez lider olması.

Evet, Beşiktaş ligin ilk devresini 41 gol ve 41 puanla lider olarak kapatmayı garantiledi. Öncelikle bu başarıdan dolayı başta Şenol Güneş olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekiyor. Klasik bir söz olacak ama Beşiktaş ‘’ 41 kere maşallah ‘’ deyimini gerçekten hayata geçirdi.

Şimdi merak edilen Beşiktaş’ın ligin ikinci yarısına kaldığı yerden devam edip edemeyeceği. Vodafone Arena’nın Beşiktaş’a nasıl bir etki yapacağı da merak edilen konular arasında. Ne diyelim, bekleyip göreceğiz…

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..