- Kategori
- Yemek - Mutfak
Dört kuşak mantı keyfi
Büyük annaneye bu seferki ziyaretimizde; Büyük annane ve annane ile beraber 4 kuşak mantı yaptık. Batı Karadeniz usulü mantı tarifimizi büyük annane anlattı...
Malzemeler
1 Yumurta
Su
Aldığı Kadar Un
Tuz
200gr Kıyma
1 Soğan - Kıyılmış
1 avuç Maydanoz - Kıyılmış
1 kase yoğurt
1 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
Yumurta, un, su ve tuz yoğurularak hamur elde edilir.
Hamuru açma aşamasında büyük annanane hem kızıma hemde anneme oldukça yardımcı oldu. İnce hamurdu makbul olan!
Yazının Devamı ve Fotoğrafları
http://www.annesesi.com/Annane%20gelenekleri%20-%20manti%20nasil%20yapilir.htm