Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '18

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Dört Mevsim, Bir Trençkot

Dört Mevsim, Bir Trençkot
 

Trençkotun tarihi, 1. Dünya Savaşı yıllarına kadar uzanmakla birlikte, ilk tasarlanma serüveni İngiliz askerlerinin üniformalarının üzerine giyebilecekleri hafif ve suya dayanıklı bir palto arayışıyla başlıyor.

İngiliz Ordusu tarafından, ağır ve kullanışsız kalın paltoların yerini alacak kıyafeti tasarlaması için Thomas Burberry görevlendirildiğinde, hiç kimse bu askeri pardösünün yüzyıllarca kullanılacak bir moda ikonu haline geleceğini tahmin etmiyordu. 

Savaş sona erdikten sonra, İngiliz askerlerinin bu rahat ve işlevsel kıyafetten vazgeçmemiş oluşu, onları ve hatta daha sonra diğer erkek ve kadınları da İngiltere'nin sokaklarında bu konforlu ve şık pardösü ile dolaşır hale getirdi.

Türkçe'ye trençkot olarak geçen askeri pardösü, aslen İngilizce'de "siper" anlamına gelen "trench" ve palto anlamına da gelen "coat" kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. 

O Adeta Sihirli Bir Değnek!
Trençkot, girdiği her gardıroba stil sahibi bir kadın silüetini de beraberinde götürüyor. Gardırobunuzda bir trençkot varsa, büyük ihtimalle deve tüyü, bej, siyah, nefti ve lacivert renklerinden birini taşıyordur. Günümüzde modanın kendi sınırlarını aşan yenilikçi bakışından elbette klasikleşmiş trençkot tasarımları da nasibini alıyor. Artık, trençkot seçerken bu klasikleşmiş renklerin dışında mor, sarı, kırmızı, turuncu, pembe ve daha birçok canlı renkte ve farklı temalarda trençkotları da seçebilme imkanı bulunuyor.

Trençkotun kendine has tarzı, onu kombinlediğiniz her kıyafeti bambaşka bir asalete ve kaliteye taşıyor. Herhangi bir diz üstü ya da mini elbisenin üzerine giyeceğiniz trençkot, kemerini bağlayıp yakalarını kaldırdığınızda ve altına şık bir ayakkabı ya da çizme giydiğinizde, baş döndürücü bir stile imza atmanızı sağlayabiliyor. İş dünyası için de trençkotların mucizevi etkileri bulunuyor. Şehirli ve modern kadınların gardıroplarının vazgeçilmezleri arasında bulunan trençkotlar, ister klasik, casual, skinny ya da bol paça pantolonlarla ya da isterseniz etek ve elbiselerle mükemmel birliktelikler oluşturuyor.

Zamansız ve Mevsimsiz Parça
Trençkotların, özellikle mevsim geçişlerinde çok etkili bir kullanım alanı bulunuyor. Rüzgarlı ve yağmurlu mevsimler olan İlkbahar ve Sonbahar ayları için mükemmel bir seçenek oluşturan trençkot modelleri, bu mevsimler dışında da rahatlıkla kullanılabiliyor. İklim koşullarının uygun olduğu ve içinde kendinizi rahat hissettiğiniz her mevsimde, kıyafet kombinlerinizi trençkotlarla kusursuz biçimde tamamlayabilirsiniz. Klasik ya da sportif kıyafetlerinizle asil bir uyum sağlayan trençkotları, hem soğuktan korunmak hem de şık stilinizi yansıtmak için değerlendirebilirsiniz. Zamansız ve mevsimsiz bir parça olan trençkotlar, maskülen bir tarzın yansıması olsa da günümüzde modern kadının feminen ve güçlü duruşunu simgeliyor. Her tür giyim tarzına sahip kadının sıcak bir yaklaşımla eşit mesafede bulunduğu trençkotlar, her yaştan ve her tarzdan giyim stiline hitap ediyor. 

Trençkot Nasıl Kombinlenir?
Mini elbiseler trençkot ile kombinlendiğinde, dışarıdan görülen yalnızca trençkot ve ayakkabılarınız olabilir. Bu oldukça gizemli ve kadınsı görüntü, aynı zamanda şüphesiz havalı ve şık bir stil de kazandırıyor. Stilettolar ya da topuklu çizmelerle taçlandıracağınız bu havalı görünümü, küçük çanta tercihleriyle daha da belirgin hale getirebilirsiniz. Trençkotları yalnızca elbise ya da eteklerle kombinlemek zorunda değilsiniz elbette. Yukarıda da bahsettiğim gibi, skinny, klasik ve her türden pantolon ile gündüz ve hatta gece kıyafetlerinizi kombinlerken bile rahat ve şık bir stil ortaya çıkarabilirsiniz.

Bol paçalı pantolonları balıkçı yakalı kazaklarla kombinleyerek üzerine trençkot ile mükemmel bir kapanış yapabilirsiniz. 70'li yıllara şık bir gönderme yapan bu kombin stili, size nostaljik bir espri de katabilir. Jean pantolonlarınızı yine boğazlı kazaklar ya da gömlekler ile kombinleyerek trençkotları bu kombinlere dahil edebilirsiniz. Bu tarz sportif kombinlerin altına, sneaker ya da hafif topuklu rahat botlar tercih edebilirsiniz. Spor giyim tarzını trençkot kombinlerine uyarlamak için, crop-top bluzler, jean pantolonlar ve mini jean eteklerden faydalanabilirsiniz. 

Her mevsim şık olmak için, gardırobunuzda bulunduracağınız en az bir; ama bulabilirseniz canlı renklerden oluşan birkaç tane trençkot, fazlasıyla yeterli! 

 

Filiz ADAR

moonmoda3.blogspot.com.tr

 

 
Toplam blog
: 52
: 98
Kayıt tarihi
: 23.01.18
 
 

Moda trendlerini araştırmayı ve özgün olanları yakalamayı kendine iş edinmiş... Kişisel gelişim v..