Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

Dos Santos ısrarı takımı eskik bırakıyor

Dos Santos ısrarı takımı eskik bırakıyor
 

Daum Dos Santos'a yer bulabilmek adına daha ne kadar takımı 10 kişi oynatacak çok merak ediyorum... Milyonlarca Fenerbahçe'liden kaçı oyuna Dos Santos'un girmesini beklerdi bilmiyorum... Diğer vak'a ise Guiza... Tamam koşuyor, baskı kuruyor ve faydalı paslar atabiliyor bazen ama, asıl işi gol atmak olan birisi için inanılmaz goller kaçırıyor. 35'de kaçırdığı top onun kariyerini aşağı çeken bir pozisyon oldu. Sol taraftan gelen o güzel ortaya iyi bir golcü rahatça bir uçan kafa vurması ve gol yapması gerekirdi. Ama Guiza'nın mental eksikliği mi yoksa yetenek sorunu mu bu golü kaçırmasını sağladı bilemiyorum. Guiza takımdayken aklım hep başkalarının santraforlarına kayıyor. Ya da Semih niye kenarda diye hep düşünüyorum... Guiza geldiğinden beri "ne oynadı ama" dediğimiz maçı hiç olmadı... Olacak mı onu da merak ediyorum... Ama o Guiza'yı Daum, geçen hafta maçın adamı seçip Alex'in yanına oturtup vezir ilan ediyor... Bu ne yaman çelişki böyle ?

Fenerbahçe'nin bu kaçıncı 1-0 öne geçip, çok rahat kazanacakken verdiği maç... Burada 2 puan bıraktı ama son dakikalarda 1 puanı alması bile gerçekten mucizeydi... İlk yarı maç yazısını yazarken "bir tuhaflık olmazsa Fener kazanacak gibi" demiştik... Bunu söylerken Kayseri'nin Fenerbahçenin GS galibiyetinden etkilenmişe benzediğini ve daha çok geri çekilip kontrollü oynamaya çalıştıkları için demiştim. Üstelik Fenerbahçe maçlarında çok agresif oynamalarına alıştığımız Kayseri'nin sahada pek olmadığından dolayı demiştik. Ama kayseri 1-1'i bulduktan sonra müthiş sindirdi Fener'i... Bu dakikalarda gözümüz Daum'u aradı ama o Maçın başında oyuna alması gereken Özer'i 83'de maçı kurtarsın diye sokmaya çalışıyor, Dos Santos'u da bu sefer sol'a çekmekle uğraşıyordu... Önder sakatlanınca Özer yerine Deniz girmek zorunda kaldı bu sefer...

Daum'un rotasyonu sevmediği açık. Ama GS maçı sonrası idmandan çok eğlence ile zaman geçiren oyuncular yerine formadan uzaklaşmış Selçuk gibi, Deniz gibi Uğur gibi Özer gibi isimlerden bu maçta daha fazla faydalanamazmıydı Daum diye düşünüyorum... Hoca'nın işine karışmamız saçma ama Alex'liğe Topuz soyunacağına geçen haftalarda kendisine Özer de Souza dediğimiz Özer orada oynasa daha iyi olmazmıydı ? Peki Özer'e güvenmiyorsa Emre'de orada değilmiydi ? Özellikle yağmurdan sonra zemin çok ağırlaşmaya başladı. Hadi Rotasyon olmadı ama ikinci yarıya aynı oyuncularla çıkmamak gerekmezmiydi. En azından ikinci yarı Perşembe maçını da düşünmek gerekirdi. Maçın sonlarında orta sahanın nasıl da çöktüğünü gördük.

Daha önce de sormuştum ; sahi Fenerbahçe'nin kadrosu kaç kişilik ? Neden bu kadar az oyuncu ile oynuyoruz ?

Sorgulanması gereken belki de bu...

Ahmet ÇELİKSÜNGÜ

01.Kasım 2009

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 252
: 936
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

74'ün İstanbulunda, Sultan şehri Üsküdar'ın, kız çocuklarına "Zeynep" erkeklerine "Kamil" adı kon..