Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '07

 
Kategori
Dostluk
 

Dost değiliz sadece arkadaşız?

Dost değiliz sadece arkadaşız?
 

Dostluk; arkadaşlıkla doğan ve büyüyen bir ivmeyle artan sevginin doruk noktası denilebilir belki... Tanımlamak bazen kolaydır peki gerçekleştirebilmek bazen en zoru olabilmiştir, anlatmak iste bu zorluğun tavan yaptığı noktadır. Kimi zaman insan bazı olaylarıyaşamak ister ama açıklamak istemez çünkü açıklamanın kendini düşkün göstereceğini sanar.

Hayat her zaman cesur olunulamıyan perde olduğu için duyguların anlatımı da o kadar kolay olmamaktadır, çünkü sevgi çok büyük ve her zaman egoyu alt edebilmiş yegane kuvvettir. Bunca tanımı neden yapıyorsun çıkar ağzından baklayı dediğinizi duyuyor gibiyim. Bu günlerde eski dostları bulma telaşı almış peki eldekileri ne yapıyoruz yıkım sadece yıkım, eski dostlarınız bir tıklama ötede denilince güzel ama yahu şu arkadaş gelmiş yarın görüşelimmi deyince yalandan programı varmış gibi konuşmak en basiti olsa gerek.

Dostluk deyince her zaman anlayışla dinlediğiniz ve dinlendiğiniz kişiler gelir değilmi fakat bu her zaman böyle olmamaktadır. Mesela bazen çok ama çok istersiniz o dostla laflamayı hatta bazen sadece susmayı, belki ağlamayı ama yok o bir bayansa; ya bacıdır yada sevgili başka bişey olamaz. Sözlerinizde üstüne basa basa anlatırsınız ama insanlar anlamaz çünkü onlar ya sadece bacı görmüşlerdir yada sevgili peki ya dost hadi kardeşim karşı cinsten dost olmazların ardı arkası kesilmez, bazılarınız insan etrafına bakmasın mı diyorsunuz bu her yerde olmuyor değerli çok bilmiş, bazen sırf değer verdiklerin üzülmesin diye çekilmek en iyi oluyor, onun için ağlıyorsun, dua ediyorsun ama o bilmiyor olsun bilmese de olur sen devam et.

Son olarak dostlarınızn kıymetini billin yoksa gün gelir o insan size artık arkadaşız biz dost değiliz der ve siz sadece öylemi diyebilirsiniz, başka mı başka bişey yoktur ikiniz arasında belki bir selam o da denk gelirseniz.

Saygılarımla

bu yazıyı yazmama ilham olan arkadaşımla demiyorum çünkü o hala dosttur ve iyiki vardır, selametle

 
Toplam blog
: 11
: 1207
Kayıt tarihi
: 26.09.07
 
 

Mühendislik öğrencisi ama dünyanın mühendislikle değil farklılıklara saygı ile daha yaşanılır old..