Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '13

 
Kategori
İnançlar
 

Dostlar alışverişte görsün müslümanlığı

Dostlar alışverişte görsün müslümanlığı
 

İslam ülkelerinin içler açısı halini düşünüyorum da şaşırıyorum. İslam ülkelerindeki mezhep kavgalarıyla birlikte kargaşa, terör, fakirlik, kadın haklarındaki içler açısı haller vb perişanlıklar neden batı ülkelerinde yok? Bunun pek çok cevabı var. Kuranı hayatın dışına çıkarmak, emperyal oyunlara alet olmak, ulus devlet olamamak, bilimden uzaklaşmak gibi pek çok sebep sayılabilir.

Kuranı Kerim emperyal oyunları yüzyıllar öncesinden bildiriyor. Maide Süresi 51'nci Ayet, yahudi ve hıristiyanlarla ilişkilerde dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

"Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları gönül dostları edinmeyin. Onlar birbirlerinin gönül dostlarıdır. Sizden kim onları gönül dostu edinirse o, onlardandır. Allah, zalimler toplumunu doğruya ve güzele kılavuzlamaz." Yaşar Nuri Öztürk Meali (Maide Süresi 51)

Araştırmacı Cengiz Özakıncı (çok güzel kitapları var) ayette geçen "gönül dostları edinmeyin" ifadesini "veli edinmeyin" olarak değerlendiriyor. Veli kelimesiyle ilgili tespitini, "Veli sözcüğü pek çok Kuran mealinde dost ve arkadaş olarak anlamdırılmıştır. Kuran dönemi arap dili ve yazısı üzerinde yıllar süren çalışmalarım sırasında bu anlamdırmanın yanlış olduğunu, "veli"nin Kuran'da "sığınılacak yasal dayanca", "sığınılacak yasal savunucusu", "sığınılacak yasal koruyucu" anlamına geldiğini saptadım" şeklinde belirtiyor.

Batının sömürgesi durumundaki islam ülkelerinin Maide 51'den haberleri olmadığı ortada. Diyeceksiniz ki, diğer ayetlerden de haberleri yok. Doğrudur. Kuran'ın sadece şekli ibadet bölümü uygulanıyor, çoğunluk ayetlerin oluşturduğu bilim, sanat, sosyal hayatın iyileştirilmesi vs hayatın dışında kalıyor. İslam ülkelerinin bilim, sanat, sosyal hayatta gelişmişlik seviyesi hristiyan ve yahudilerin istediği seviyede olmak zorunda. Eğer islam ülkelerinda aydınlanma olursa halk hayatı sorgulamaya başlar ve batının sömürü düzeni ortadan kalkar. Batı bunu çok iyi biliyor. İslam ülkelerinin ortak tarafı, halkın hayatı sorgulamaması ve devlet adamlarının batının emrinde olmasıdır.

Mezhep kavgalarında insanlar ölürken Batının şirketleri doğal kaynakları ele geçirmekle meşgul oluyor.

Eyy müslümanlar;

- Ortadoğuda sokaklarda özgürce dolaşamıyorsan, hergün onlarca insan öldürülüyorsa,

- Irak'ta 2 milyon insan öldürülmüşse,

- Küçücük İsraili denize dökemiyorsan,

- Kuran'ın sadece zalime karşı geldiğinden haberin yoksa,

- 1000 yıldır hiç bir şey icat edememişsen,

- Zenginliğini yahudi ve hristiyan şirketler topluyorsa,

- Sen o şirketlerde ayak işleri yapıyorsan,

- Peygamberin karikatürüne gösterdiğin tepkiyi, Irak'ın işgaline göstermiyorsan,

- Fakirlikten kurtulmak için batıya mülteci akını yapıyorsan,

- Kadınları hayatın dışına itiyorsan,

- Neden biz birbirimizi gırtlaklıyoruz da Avrupa'da böyle olaylar olmuyor diye sorgulamıyorsan,

- Batıya "sen benim bölünmemi istiyorsun küçül diyorsun, ama sen başka ülkelerle işbirliği yaparak büyüyorsun, sen ne ayaksın arkadaş?" demiyorsan,

- ABD'nin ILIMLI İSLAM projesine karşı gelip, "biz islamı sizden (ABD'den) değil Kuran'dan öğreniriz" diyemiyorsan "dostlar alışverişte görsün" müslümanlığı yapıyorsun demektir.

 
Toplam blog
: 48
: 4273
Kayıt tarihi
: 28.08.12
 
 

Kamudan emekliyim. Yaşam felsefem "hayatın içinde her olayın sorgulanması gerektiği" yönündedir. ..