Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '12

 
Kategori
Anılar
 

Dostlar

Dostlar
 

Yorulup üzülüp ve hatta ne yapacağını bilmemek zaman zaman vardır. Havai ruhlar vardır, konacakları dalların kenarlarına eğrelti  tutunurlar. Kısa süre sonra sıkılıp başka dala geçmek isterler. Mutluluğu ararlar. Mutluluğa o kadar çok anlam yüklerler ki erişemedikleri kaf dağı zannederler.

Genç bedenlerde yaşlanmış ruhlar gördüm. Kırışmış yüzlerde yaşanmışlıklar gördüm. Sürekli temizlik yapanlar gördüm. Temizlik yaparken acaba hayatındaki neleri temizlemektedir bilinmez. Bu herkese göre değişir.

Ya da kirliliklerle birlikte kalmayı tercih edenler vardır. Neden tozların silkelenip gitmesine müsade etmezler, bu da bilinmez.

Özlemleri görünce hemen hatırlarsınız kendi özlediklerinizi, bir çocuğun anne ve babasını özlediğini görünce sessiz kalmak çok daha doğrudur. Ellerini kollarını özlemler sarmıştır.

 Bazen bütün acılarımı ellerime alıp ufalayıp daha sonra dudaklarımın arasından çıkan nefesimle üfleyip öylece dağıtmak isterim. Mutluluk o kadar yakındır ki biz bunu göremeyiz. Hasret her birimize farklı durumlarda hiç anlamadan çıkagelir. Bazen bir oğula bazen bir bebeğe sevgiyle bakan dostlarla çoğalır mutluluk.

Uzun yılların dostluklarını, uzun arkadaşlıkları bazen evliliklere benzetebiliriz. Bazen neşeli, bazen sıkıcı, bazen güzeldir. Tanıdık yüzler değildir sadece, tanıdık ruhlar ve tanıdık zihinlerden geçen düşünceler bilindiktir.

Akdenizin kuytu bir köşesinde gözlerden uzak, bir ada akşamında, bir sofrada yenen yemekler, edilen sohbetler, güzel paylaşımlar var. Zamanın paylaşımı var. Zaman ne eksik ne fazladır. Şimdidir artık. Herkeste başka yaşam, başka hikaye, acı ve tatlı vardır. Onlar özneldir herkes için. Güzel olan birlikte olmaktan duyulan hazdır. Havayı solurken duyulan hazdır. Mutluluğn veya mutsuzluğun da önemi yoktur. Hepsi o anki duyguların yansımasıdır. Birliklteliklerde yalnızlıklar yoktur

Güneş her beden için parlaktır ve sıcaktır. Yaşam, herşeye rağmen yaşamdır. Grup veya arkadaş olmanın en büyük hazzı bizimle olmak için zaman ayıran dostlarımız olmasıdır. Az ya da çok farketmez.

Ne mutlu...

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..