Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Dostlarla bir akşam yemeği ve tarifler..

Dostlarla bir akşam yemeği ve tarifler..
 

Bu akşam 2 dostumuzu yemeğe davet ettim. Nasıl olsa her çarşamba gecesi evlerimiz gazino havasında "İllede Roman Olsun" sayesinde.. Bu gecede bizim evde suare var.. Giriş bedava..Gönülden dost olanlara..

Kafamda hemen bir mönü hazırladım. Dipfrizde ki dondurulmuş balık ve karidesi devreye soktum. En sevdiğim otları da baş köşeye yerleştirince daha eve gidip mutfağa girmeden herşey halloldu..

Yapacağım iki ana yemeğin tarifini vereceğim sizlere. Bilmeyenlere ısrarla tavsiye ediyorum. İnanın olağan üstü. Gustonuza uyuyorsa elbette..

KİREMİTTE ALABALIK:

Malzemeler: 4 kişilik

4 adet alabalık.
4 yemek kaşığı dolusu konserve mantar
10 adet sivri biber
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak.
8 adet defne yaprağı.
Kara biber
Kırmızı biber
Tuz.

Alabalıkları güzelce yıkayıp, tuz ve karabiberle ovuyoruz. Diğer tarafta zeytin yağı ve tereyağından 1 tatlı kaşığı alarak önce , doğranmış 2 adet biberi sote edip soya sosu ilâve ediyoruz. Yağın, soya sosu ile birbirine iyice karışmasını sağlamak için sıralamanın şaşmaması gerekir. 2-3 dakika pişirip mantarları ilave edip sote ediyoruz ardından piyaz şeklinde doğranmış soğanları ve küçük doğranmış sarımsakları. 2-3 dakika daha çevirdikten sonra altını kapatıyor tuzunu ilave edip ılınmaya bırakıyoruz. Ilındıktan sonra karabiber ve kırmızı biber ilave edip karıştırıyoruz.

4 adet balık formunda güveç kabımıza balıkları yerleştiriyoruz. Hazırladığımız harcı eşit parçaya ayırıp, balıkların önce karın kısımlarını dolduruyor kalanları güvecin etrafına yayıyoruz. Kenarlarına sağlı sollu 2 şer adet sivri biber ve defne yaprağı, balıkların karın kısmı ve üzerine küçük küçük tereyağı ilave edip üzerlerine folyo kaplayarak fırına veriyoruz.

Afiyet olsun.


KARİDES GÜVEÇ

1 paket dondurulmuş karides.
4 adet sivri biber
2 yemek kaşığı soya sosu
1 /2 yemek kaşığı tereyağı
2 domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı konserve mantar.
150 gr. taze kaşar peyniri.

Tereyağında biberleri sote edip soya sosunu ilave ederek 2-3 dakika pişiriyoruz. Üzerine , kabukları soyularak küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave edip karıştıryor ve 10 dakika domatesler ezilene kadar pişiriyoruz. Üzerine tuz, karabiber, kırmızı biber, mantar, sarımsak ilave ederek 1-2 dakika daha pişirip indiriyoruz. Hazırladığımız harcın içerisine karidesleri ilave edip 4 adet güveç kabının içerisine paylaştırıyoruz. Üzerlerine önceden rendelenmiş kaşar peynirlerini koyarak fırına veriyoruz. Peynirler eriyince fırından alıyoruz.

Afiyet olsun.

Göbek salata, dereotu, fesleğen, küçük küçük doğranmış etli kırmızı biber, maydonoz, taze soğan, roka karışımı salatanızın üzerine dövülmüş sarımsak, az hardal, limon ve zeytinyağı karışımı sosunuzu da ilave ettiniz mi muhteşem bir lezzet oluşuyor.

Sarımsaklı yoğurtlu semizotu salatası, zeytin yağlı ayşe kadın fasulye, sigara böreği, kavun , beyaz peynir..

Program başlayınca ne mi içilecek ? Kola, fanta, gazoz...

Dostlarla paylaşılacak, sevgimizi kattığımız her yemeğin tadı damaklarda kalacaktır..

Esenlikler dilerim.
Nur Zeynep

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..