Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '15

     
    Kategori
    İlişkiler
     

    Dostluk, ve içi boşaltılan değerler.

    Hayata başlarken, hiçbirşeyin farkında olmadan zamanla öğrenecek olduğumuz şeylere hazırlık yaptığımızın farkında olmayız bir zaman. Geçen zaman ve ilerleyen yaşlarda hayatı algılamaya ve öğrenmeye başlarız. Sonra hayallerimiz olgunlaşmaya ve bizleri yönlendirmeye başlar. Yönlendiğimiz konulara ilgiliysek onlarla içli dışlı olur, kendi kişiliğimizi belirleriz. İlgili değilsek, yol ayrıma gelir, neyi ve neden yapacağımıza karar veremeyerek bocalama içine gireriz. Bu süreç küçük yaşlardan itibaren başlar, olgunlaşma sürecine kadar devam eder. Tam zamanında ve de yerinde verebileceğimiz karar topyekün hayatımızı etkiler. İşte bu noktada şanslıysak, birey olarak yaşamla barışık oluruz. Şansımız bizden yana değilse küsmesek bile, barışık olanlar kadar mutlu ve huzurlu olamayız. Bu durumda da kişiliğimiz muhakkak ama muhakkak etkilenecektir.

    Tüm bu oluşum süreçlerini geçirdikten sonra, insanlarla olan iletişimimize geçtiğimizde, kalitemiz ölçüsünde dostluklarımız, arkadaşlıklarımız olur. Evet bu nokta öyle önemli ki farkında değiliz. Çevrenizdeki insanların arkadaşlarına ve dostlarına baktığınızda, o insanın nasıl biri olduğu hakkında yorum yapabilirsiniz. Onun şansı hakkında da fikir edinebilirsiniz. Bu yazıyı sosyolojik olarak ya da, kişisel gelişim adına yazmıyorum üstelik. Ancak şunu belirtmeliyim ki, arkadaşlık ve dostluk arasındaki farkın, dostluktan yana daha ağır basması gerektiği kanaatinde olan biriyim. Arkadaşlığın ve de dostluğun, arasındaki farkın bilinmesinde dostluğun önemini anlamak açısından büyük fayda var diye düşünüyorum. 

    Bakın çevrenize, kaçımızın doğru düzgün "dost" diyebileceği insan var ? Pek az değil mi? Değerlerimizin ve içinde bulunduğumuz eksikliklerimizin farkında mısınız?

    Kısaca tehlikenin farkında mısınız ?.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 42
    Kayıt tarihi
    : 12.06.15
     
     

    Üst düzey yönetici olarak, yaşamımı devam ettirmekteyim. Hayat ve hayata dair izlenimlerimi ve dü..