Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necip Köni - Adana / TR

http://blog.milliyet.com.tr/necipkoni

02 Temmuz '11

 
Kategori
Dostluk
 

Dostluk bileziği

Dostluk bileziği
 

* DOSTLUK BİLEZİĞİ *


Merhabalar.... 

Sevgili dostlar ve arkadaşlar,  

Geçenlerde bir arkadaşımdan bir (E-Mail) elektronik posta geldi... 

Konu ise özet olarak, dostluk ve " Dostluk Bileziği " yani İngilizce tabiri ile " Friendship Bracelet " hakkındaydı... 

Bende üşenmedim şunu bir araştırayım dedim ve çıkan ana fikride sizlerle paylaşmak istedim.. 

Tabi önce işin bir başlangıcına gitmek gerekiyor. 

.Hiç modası geçmeyen " Dostluk Bileziği " Kızılderililer tarafından kullanılıyormuş, dostlarına sevdiklerine hediye vermeyi seven kızılderililer yerel motiflerini işledikleri takılarla anlaşmalarını dostluklarını süslerlermiş ve aynı bileziği takan kişinin birbirine ruhlarının daha yakın olduğuna inanılırmış.
 

Daha sonraları, " Dostluk Bileziği " ilk olarak 1970'li yıllarda ABD'de, erkekler arasında popüler olmuş. Adından da anlaşıldığı gibi bu bilezik, dostluk sembolü olarak arkadaşlar arasında birbirlerine armağan ediyorlarmış. 

Bir " Dostluk Bileziği " olan kişilerin inançlarına göre, onların dostluk bağlarını kutlamak ve güçlendirmek için arkadaşlar arasındaki değiş tokuş ile, aşk ve sevginin bir göstergesi olduğunun bir nevi simgesidir. 

 

** DOSTLUK BİLEZİK ÖRNEKLERİ ** 

Dost olabilmenin en önemli unsurlarından biride, bir insanın kendisi ile barışık olmasıdır. Daima (+) pozitif enerji ile yüklenirseniz ve mümkün olduğunca olumlu düşünürseniz etrafınızda o kadar çok dost ve arkadaşınız mutlaka ve mutlaka olacaktır. Yeterki onun için arzulu ve istekli olmak şarttır. 

Örneğin ; 

Bir şeyi inançla istediğinizde, arzularınızın kabul göreceğini, aşık olmak, zengin olmak, sağlıklı kalmak gibi hayallerinizi inançla dilediğinizde gerçekleşebileceğini hiç düşündünüz mü.? Bence denemekte bir fayda olacağı düşüncesindeyim. 

Yapılan anketlerde, insanların ; 

* SENİ SEVİYORUM * ÜZGÜNÜM ve * YARDIM ET sözlerini her nedense çoğunlukla hiç sevmezlermiş. Aslında bu tip insanlar genelde * BEN BİLİRİM * SEN KİMSİN.? AMAN BANA NE gibi sözlere sahip, ketum, kendini beğenmiş, dostluk limanlarına pek uğramayı düşünmeyen karekter tipine sahiptirler. 

Mesela bazı insanların ; 

KIRMIZI GİYİNENLER : Kendi iç dünyalarında, daha güvenli olduklarını hissedermiş,  

SARI GİYİNENLER : Kendi iç dünyalarında, kendi güzelliklerinden hoşlandıklarını,  

SİYAH GİYİNENLER : Kendi iç dünyalarında, fark edilmemek istediklerini ve çevresinden yardıma ve anlayışa mutaç olduklarını,  

hayat yaşamında anlamak ne derecede hüner ister, işte bunu dost olarak zamana bırakıp, onu anlamak için zaman tünelinden geçmek gerekecektir. 

Yalnız şunuda bence doğru okumak gerekecektir herhalde, günün birinde bir kişiye yardım ettiğinizde, o yardımın eninde ve sonunda tekrar size iki misli fazlası ile döneceğini düşünmek ve inanmak bence bir insanlık duygusu olmalıdır. 

Lafın kısacası, bir insanın 50- arkadaşı olabilir, fakat en önemlisi acaba 5- dostu varmı dır.? İşte bu sorunun cevabını ne derecede cevaplıyabiliyoruz.? Elbetde hepimiz için... 

Sizlere sonsuz sevgiler, selamlar ve saygılar sunarım... 

NECİP KÖNİ - ADANA / TR 

 

 

 

 

 

 

 

* RESİM * 

http://2.bp.blogspot.com/-P2qcsk-VhVU/TahDBvovwZI/AAAAAAAABaY/OwO2noLjP5w 

 

 

 
Toplam blog
: 298
: 8548
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem çalış..