Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '14

 
Kategori
İlişkiler
 

Dostluk

Dostluk
 

resim: internet.


Sevgi yaşamda gerçek bir duygu ise eğer, onu karşına getiren yine sensin. Dostlukla, mutlulukla dolu, kalbinin içinde yeri ayrı ne varsa hep sürsün istersin.

Hayatın belli yerlerinde duraklar vardır ya, biraz soluklanıp, dinlendiğin, bir yandan da enerji topladığın.. Yeni kararlara kendini alıştırdığın.. Yeni dostluklar o duraklarda kendini gösterirken, daha bir tazelenirsin.

Yaşam sıkıcı olduğunda, kendine dönüp, yanlış bir şey mi var diye debelenirken, bir dost eli, içindeki sıkıntıları tersine çevirir. Sevgi yeniden kendini gösterir ve üzüntü uzaklaşır senden. Sorguladığın, neden dediğin, nasıl dediğin şeyler bir dostun varlığında yeni anlamını bulur ve seni sıkıntılı düşüncelerin yoğunluğundan, esaretinden başka bir hale taşır.

Dostluk günümüzde pek sık karşılaşılan bir olgu değil. İnsan kazanmanın yolu dost olabilmekten geçiyor olmalı. Sevginin sınırsız gücü, tahammülün gerekliliği, sırdaşlığın önemi, acının, mutluluğun paylaşılması.. Kısa denilebilecek yaşamda, anlamı bulmanın ve huzurlu bir yaşamın olmazsa olmazı..

Bazen dostum dediğin birinden uzaklaşırsın. Dostluk bitmez ama şartlar bunu gerektirir. Hüzünlenirsin, ararsın, özlersin. Kalbinde bir eksiklik, ruhunda acı olur. Onun önemini daha çok anlar, yüreğin anılarını yaşatır, zihnin izlerini korur.

Hayat güzelse eğer bunda dostlukların payı büyük. Sevgi her daim içinde yaşıyorsa, mutlu olman an meselesi. Güzeldir bir dostun mutlulukla bakan gözleri ve hızlı adımlarla sana gelişi !

 

selin428@yahoo.com.tr

 
Toplam blog
: 155
: 175
Kayıt tarihi
: 02.03.12
 
 

İstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim Sanatları, Halkla İlişkiler bö..