Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '08

     
    Kategori
    Dostluk
     

    Dostluk

    Dostluk
     

    Hepimizin hayatında hem arkadaşlarımız hem de dostlarımız olmuştur. Fakat önemli bir ayrıntı var bu konuda. Örneğin her arkadaşımızın varlığından haberimiz olur çünkü selam verdiklerimiz, sohbet ettiklerimiz arkadaşlarımızdır. Ama dostlarımızın varlığından her zaman haberdar olamayız çünkü dostlar öyle zamanlarda bize destek olurlar ve öyle zamanlarda bize yüreklerini açarlar ki bazen bunları ne zaman yaptıklarından haberimiz bile olmaz. Hatta öyle dostlar vardır ki hiç haberimiz bile olmadan sayısız fedakarlıkları dolaylı yollardan bizi bulmuştur da biz farkında bile değilizdir. Onun o güzel yüreği bize yardım ettiğini bizim bilmemizi dahi istemez. Yani tamamen karşılıksız seven ve karşılıksız iyilik yapan dostlar ve pırlanta gibi yüreklerden bahsediyorum. Biz belkide bu şekilde bir dosta sahibiz ama kim olduğunu bilmiyoruz. Bu düşünce insanı etrafındaki herkese fedakar dost gözüyle bakmasını sağlar ki bu da dünyadaki tüm insanlar arasında sevgi ve yardımlaşma bağlarının gelişmesini sağlar.

    Şöyle bir düşünelim en kötü zamanımızda bize bir dostumuz çok yardım etmiş ama biz bunun farkında bile değiliz ve kimden bu yardımın geldiğinide bilmiyoruz. Bu düşünceyle etrafımızdaki herkese 'acaba bu mu bana en kötü günümde yardım eden yoksa şu mu' derken herkese sevgiyle ve muhabbetle bakarız değil mi?
    Bir de dostlar vardır ki onların varlığından haberiniz vardır. Onları iyi tanırsınız. Hep yanınızdadır. En kötü gününüzde dahi sizi yanlız bırakmaz. Bazen kızarsınız ona bazen bağırırsınız ama o sizin bulunduğunuz şartları iyi idrak ettği için sizi anlayışla karşılar. Sizin onu kovarcasına tavırlarınıza aldırmaz bile ve sizi zorluklara karşı ayakta tutabilmek için olanca çabasını sarf eder. Yorulur, ezilir ama pes etmez yine elinden geleni yapar. Gerçek dostun marifetidir ancak bunlar.

    İnsanı her türlü zorluğa karşı ayakta tutan, ona dayanma gücü veren, ona destek olan dostlarıdır. Çoğu zaman onlar yanımızda olmasalar dahi varolduklarını düşünmek bile insana müthiş bir cesaret veriyor. Hep birlikte güzel dostluklar yaşayabilmek için birbirimizi sevelim, insana insan olduğu için değer verelim.
    Umarım dünyada dostluk ve sevgi hakim olur ve dökülen göz yaşları kurulan dostlukların yüceliği karşısındaki sevinç göz yaşları olur.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 386
    Kayıt tarihi
    : 24.11.07
     
     

    Gıda mühendisiyim. Bir firmada yönetici olarak çalışıyorum...