Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '09

 
Kategori
Tarih
 

Dostum kitap

Dostum kitap
 

Şaşarım şarap satanların aklına ki ''ondan iyi ne var alınacak dünyada'' diyen Hayyam’a inat ondan daha iyi kitap var bilgi var derim göğsümü gere gere.

En iyi dosttur kitap. En makbul hekimidir zihnî hastalıkların.

Beyniniz bir sorular harmanına dönüştüğünde, kafanızda cevabı gizli sorular cenk ettiğinde Hızır gibi yetişir kitaplar…

İnsanlardan sıkılıp, yaban ve asi yaşama isteği uyandığında içinizde, şöyle dağlara vurulan taylar gibi çılgınca yaşamak arzusu depreştiğinizde kanınızda, anlamadığında kör, sağır dilsiz insanlar dilinizden…


Kapıyı çarpıp çıkmak istediğinizde bulunduğunuz yerden. Dahası tiksindiğinde Dünyanın çirkinliklerinden… Ellerinden tutup sırattan geçirecek melek olur kitaplar sana.

Ürküttüğünde ıssız acunun mazi derelerinden gelen sesler… Teli kırık kemana dönersin bir zaman, nereye gideceğini kime tutunacağını bilemezsin ya dertli başınla. Kitaplar yetişir imdadına.

Bunca vefasızlığa inat, bunca hayırsızlığın dikine dikine, horlanılmışlığın ezilmişliğin, yoksulluğun acizliğin direnimidir kitap. Bir sarmaşık gibi sarar tutturur seni hayata yeniden.

Beyinsizlerin şerrinden korur seni kitap.

Bir üveyikten satın aldığın aşkın ölüm meleği tarafından daha onyedisindeyken elinden alındığında, kitaplar kurtarır seni ince hastalıklardan.

Aşkın doğduğu yerden Yusuf’un kuyusundan Eyüb’ün sabrından deva sunar paramparça, per mü perişan olmuş tazecik yüreğine.

Gün gelir Yunus olur, şol cennetin ırmaklarından ab-ı Kevser sunar.

Àn gelir, Kerem olup yandığında Aslı olur da gamze gamze gülüverir bedbaht yüzüne... Ter-ü taze duygularla yangın yerine dönmüş yüreğindeki ulvi hislerini tazeler.

Ruhunu temizler her türlü günahtan.

Meyil duyduğun güzeli sabırla cennet hurisine çevirir.

Aynı çatı altında bir sene boyunca aygın baygın bakan Slav güzeli Maria’nın zeytin gözlerinin arkasındaki tuzağı gösterir. Antik belgeler arasında narin bir güvercinin kanadından kopup gelen bir tüy gibi dolaşan uzun ince parmakların bir gün toprak olacağını ihtar ettirir de bu ahu gözlere meftun olan kör gözlerini ameliyat eder.

Gülü susuz, seni aşksız bırakmaz kitap. Marifetullah yoluyla mecazi aşklardan muhabbetullaha ulaştırır. Her mutluluğu yaşatır yeter ki istemesini bil.

Tabii bunları taşıyabilecek ince bir ruha hassas bir kalbe sahipsen. Değilsen umutsuz vakasın demektir ki, kitapların sana vereceği çok fazla şey yoktur.

Mesleki doyum senin için para kazanmak ve şöhretten başka bir anlam ifade etmez.

Niçinlerle nasıllarla meşgul değilse zihnin, kendini tanıma, evreni algılama gibi bir kaygıya düşmemişse benliğin, ye iç eğlen gününü gün et.

Değilsen kitaplar dindirir her türlü acını...

 
Toplam blog
: 79
: 717
Kayıt tarihi
: 30.12.07
 
 

1963 K. maraş doğumluyum. Bir kamu üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışıyorum. Muayyen zama..