Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '15

 
Kategori
Spor
 

Dövüşenler acı çeksin biz keyif alalım; birbirinizi değil boksu icat edeni dövün

Dövüşenler acı çeksin biz keyif alalım; birbirinizi değil boksu icat edeni dövün
 

Zaman Kerim Korkut’u hep haklı çıkarıyor; bir zamanlar dünyayı kasıp kavuran boks şimdi nerede? Boksla ilgili haberler duyuyor musunuz?

Boks spor değil ki, adam dövme diye spor mu olurmuş. Seneler önce yazdık. O günlerde bize dudak bükenler bugün gelinen noktayı görüyorlardır her halde.

Kendini ispat etmek isteyen, para ya da şöhret için bu işi yapanlar (bir boksör spor yapıyorum diyemez herhalde) yaptıkları işle topluma zarar verdiklerini bilmezler mi acaba. Sizler dövüşüyorsunuz, toplum size bakarak dövüşmenin normal bir şey olduğunu sanıyor. Çocuklar sizlere özeniyor; döverek, dövüşerek erkek olacaklarını sanıyorlar. Sizi seyretmeye gelenler acıdan zevk alan insanlardır. Onlar belki de bir kişinin intiharını bile zevkle izleyebilirler; yeter ki heyecan olsun. Normal aklı başında bir insan boks maçı seyretmez. Hiçbir estetiği yok, kaba ve iğrenç bir şey. Üstelik yaralayıcı hatta öldürücü olabiliyor.

Peki, niye var ve yaygın(şimdilerde olmasa bile bir zamanlar boks tüm dünyayı kasıp kavuruyordu; Mike Tyson, Muhammed Ali, George Foreman ve diğerleri) Çünkü her şeyden önce bu işte çok para var. Aşkın gözyaşlarından bile çil çil yeşil dolar üreten alçak kapitalistler Clay’ın yumruğunun kendilerine milyon dolarlar getireceğini biliyordu. Clay da “en büyük benim” diyordu. Peki, yetti mi gücün, her şeyi, herkesi yendin mi?

Kerim Korkut’u anladığın gün hayatın değişecek.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..