Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Dozerle bomba aranır mı..?

Dozerle bomba aranır mı..?
 

(ilkhabergazetesi.com'dan)


Son günlerde Ergenekon soruşturması kapsamında gazete ve TV.lerde yer alan haberlerde patlayıcı madde, silah, bomba aramaları için kazılar yapıldığı haberleri var. Bakıyorsunuz koca bir dozer veya kazar atar araziyi halaç pamuğu gibi atıyor. Çevresinde de görevliler yakından seyrediyor. Ya da işçiler ellerinde kazma kürek toprağı eşeliyor. Şaşırmamak elde değil.
Adı üstünde ''patlayıcı madde''. Ya da ''bomba''. Dozerin ya da kazmanın temasıyla patlamayacağına kim garanti verebilir. Askerlik yapan herkes bilir, bir el bombası patladığı yerde 10m. çapında alanda öldürücü etkiye sahip. Ses bombası bile sağır edici hatta öldürücü şok etkisi yapabilir. Ya Allah korusun kazıdan mayın çıkarsa ne olacak? Koca tankları havaya savuran mayınları dozerin kepçesi mi tutacak..! Kaş yapayım derken göz çıkarmak buna derler işte o zaman.

Değerli kazı yapan kardeşlerimiz çok dikkatli olmalı. Üstten dedektörle, köpekle veya başka yöntemlerle tarama yapılsa bile hiç bir zaman altından ne çıkacağını bilemezsiniz. Size de çalıştırdığınız işçilere de yazık olur. Güvenlik görevlilerimiz elbette bu tip arama tarama faaliyetinin usüllerini biliyorlardır. Uygun giysilerle, özel yetiştirilmiş görevliler vasıtasıyla yaptırılmalı bu işlemler diye düşünüyorum.
''Şeytan doldurur'' diye bir atasözümüz var. Boş silaha dahi dikkat edilmelidir.
Sonra böylesine rahat hareket edince sevgili görevlilerimiz, başkalarının aklına garip düşünceler üşüşüyor. İçinde ne olduğunu bilmeseler bu kadar serbest davranamazlar diyenler oluyor.

Gel de içinden çık.

 
Toplam blog
: 54
: 1444
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

Artvin Şavşat doğumlu, İstiklal Savaşı Gazisi oğluyum. Emekli subayım. Binicilik Engel Atlama mil..