Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '07

 
Kategori
Haber
 

DP+ANAP birleşmesini engelleyen güç kim?

DP+ANAP birleşmesini engelleyen güç kim?
 

Sinan Aygün, renkli bir kişilik. Camiasında seviliyor; Ankara Ticaret Odasında üst üste seçimleri kazanıyor. İyi bir ekibi var, ülke sorunlarına değin kafa yoruyor. Onun popülaritesi milletvekili olarak değerlendirilmek istendi. Yeni DP'den Ankara adaylığı söz konusu olacaktı. Derken olmadı. Seçimlerin aceleye gelmesinden, lider sultasından vesaire pek çok kişi için bu dönemde süprizler yaşandı.

Ancak Sinan bey geçenlerde öyle bir açıklama yaptı ki, bu, çok şeyden daha önemliydi. Yeni DP ile ANAP'ın üçe beş kala bozulan bütünleşmesinin "bilinmeyen güçler tarafından bozulduğunu" söylüyordu. Bu gücün kimliğine ait olarak da bazı yabancı gizli servislerin adını dillendiriyordu: "CIA, MOSSAD, vs..."

Sinan bey, kamuyounda tanındığı kadar, siyasetçiler, bürokratlar, medyada da çevresi olan biridir sanırım. Ve adaylığı sürecindeki partiyle de ilgili olarak ortaya attığı iddia çok önemlidir. Nedense üzerinde fazla durulmamıştır. Ancak bu konu, gerçekten bağımsız davranabilen ve elinde olanakları bulunan siyasetçi ve gazetecilerin, hatta akademisyenlerin de irdelenmesi gereken bir konudur.

Türkiye her alanda saydamlığı sağlamak ve demokratik tartışmayı -tüm taraflarına varlık ve özgerçekleşim güvencesi sağlayarak- yapabilmek durumunda olmalıdır.

Bir diğer yandan da ülkemiz 12 Eylül başta olmak üzere darbelerin demokrasisi üzerindeki yıkımında, "yabancılar"ın parmak izlerinin arandığı süreçleri de yaşamıştır. Yine, Susurluk ve çeteleşme olayları ta TBMM tutanaklarına kadar geçmiştir. Kontrgerilla/Galdio hakkkında Demirel ve rahmetli Ecevit de -en azında beyanat vermek- durumunda kalmışlardır.

Gerçek ve içtenlikli anlamıyla açık toplum olabilmek için bu gibi konularda gizli kapaklı hiçbir şey bırakılmaması gerekir.

Sinan bey bir tarışma başlatmış olmalıydı. Olmalıydı diyorum çünkü, adeta üzeri örtülmek istendi. Şimdi Sinan beye de düşen bu konunun araştırılmasına katkıda bulunmaktır.

Demokarsimizin gelişmesi bir atımlık barutlarla değil, düzenli, sistemli çabalar ve kitle örgütlerinin katkısıyla olabilir. Karanlıklar prenslerinin saltanatından aydınlığın günlerine ermemiz ancak öyle mümkündür.

 
Toplam blog
: 374
: 491
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Merhaba! Toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel olgularla ulusal ve evrensel düzlemde ilgilenme..