Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '09

 
Kategori
Sinema
 

Drag Me To Hell

Drag Me To Hell
 

Drag Me to Hell filminden bir kare...


Bir bankanın kredi departmanında müdür yardımcığı görevine atanmak için gün sayan Christine Brown’un huzurlu yaşamı bir müşterisinin kendisine kara büyü yapmasıyla bozulur.

Müşterisi evi için girdiği borcun tarihini uzatmak istemiş ancak Christine, patronunun gözüne girmek için buna izin vermemiştir. En korkunç kara büyüyle lanetlenen Christine’nin peşine Lamia adlı bir kötü ruh takılır. Christine’nin artık üç günü vardır. Üç günün sonunda Lamia, onu cehenneme götürecektir…

Filmin tanıtımlarını izlediğinizde gerçekten karşınızda iyi bir korku ya da gerilim filmi olduğunu sanarak sinemaya gidiyorsunuz. Oturduğunuz koltuğa adeta gömülerek Sam Raimi’nin Drag Me To Hell’ini izlemek istiyorsunuz ama nafile.

Çünkü Raimi, Stephen King’in Thinner-Falcı adlı kitabından alıntılar yapan (Falcı’da bir çingeneye çarpan Billy Hallecek'in tüm yaşamı ölen çingenenin babasının Billy'e büyü yapmasıyla altüst olur) ve Evil Dead’den (Şeytan’ın Ölüsü-Sam Raimi’nin ünlü korku filmi) sahneler çalan bir hikâye ortaya çıkarmış.

Tüm film bir çingenenin intikam alması için kara büyü yapmasına ve büyü yapılan Christine’nin üç günde peşindeki kötü ruh Lamia’dan kurtulmasına bağlanmış.

Konu olarak sınıfta kalan film, artık kötü ruhlu filmlerde klişe olmuş sahnelerle de izleyicilere yeni bir şeyler sunmaktadır. Hele Lamia’nın çağrıldığı sahneler bir felakettir. İzleyiciler yine görünmeyen ruhun sesiyle ve kırıp döktüğü nesnelerle korkutulur. (Evil Dead filmini hatırlayın)Hatta bir ara kötü ruh Lamia bir keçinin içine girerek konuşur. Tam bir fiyasko…

Filmin en büyük hatasıysa Christine’nin fiziki bedeniyle cehenneme gitmesidir. İşte filmi batıran mantıksızlık da budur. Çünkü Çingene tarafından Christine musallat edilen varlık ruhanidir ve ruhani bir yerden gelmektedir. Ruhani bir yerden gelen varlık sadece ruhani bir varlığı geldiği yere götürebilir. Fakat filmin sonunda tren raylarının üzerine düşen Christine, rayların içinden çıkan ellerle cehenneme götürülür. Fiziki bedenle cehenneme nasıl gidilir?

Ve bu olayı erkek arkadaşı da görür. İyi de filmin tamamı boyunca bu kötü ruhu gören ve duyan Christine erkek arkadaşına “Sesleri duyuyor musun?” diye sorduğunda her zaman, “Yoo, duymuyorum” cevabını almıştı. Şimdi ne oldu da erkek arkadaşı tüm olan biteni gözleriyle görebildi!

Tek kelimeyle hem konusu hem de mantığı bile olmayan içi bomboş bir film…

 
Toplam blog
: 27
: 890
Kayıt tarihi
: 27.12.07
 
 

İletişim fakültesi mezunuyum. Medya sektöründe çalışmaktayım. Yazı yazmayı seviyorum ..