Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '21

 
Kategori
Güncel
 

DRAM

Bir uzman çavuş kendisine uygulanan mobbing ve sözleşmesinin yenilenmemesi sonucu girdiği bunalımla  eşini ve iki çocuğunu öldürmüş.

Çok üzücü bir olay. Bir insan hanımına ve evlatlarına nasıl kıyabailir ?   Üzerinde nasıl bir baskı vardır ki artık hiç bir şeyi düşünemez hale gelmiş. 

Bu uzman çavuş kadar eğer doğruysa kendisine mobbing uygulayan üstünün hiç mi suçu yok. Zaten zor şatrlar altında görev yapan uzman çavuşlara bir de üstleri tarafından uygulanan mobbing  onların psikolojilerini ve de iç dünyalarını alt üst ediyor. 

Ben de askerlik yaptım. Yedek subay ve kısa bir süre teğmen olarak. Bir bölük komutanımız vardı. .İki sözünün biri dört ayda karpuz yetişmiyor asteğmen nasıl yetişsin. Emrimizin altındaki ana kuzularına davranışları olumsuzdu. Bazı erler şuna iki kurşun sıkayım da kurtulalım söylemlerindeydi. 

Düşünün böyle rütbeli birinin astlarına davranışını. Uyguladığı mobbingi. O uzman çavuşun geçindirmekle mükellef olduğu bir ailesi vardı. Hayatta en acı şey insanın işini kaybetmesi. Elbette uzman çavuşun yaptığı çokçok yanlış . Keşke aklı selim davransaydı da böyle yapmasaydı. 

Buradan nacizane tavsiyem kendinizi psikolojik olarak iyi hissetmediğinizde abdest alın iki rekat namaz kılın ve kutsal kitabımızı okuyun. Yüce Yaradan'a dua edin .

Ve eski bir asker olarak tüm üst durumundakilerden arzım lütfen beraber çalıştığınız astlarınızında birer insan ve de aile reisi olduklarını unutmayın. 

Unutmayın ki her türlü şartta sizin en güvenilir ve de değerlileriniz astlarınızdır.

Ahmet İdris PİLAS - Varoş Çocuğu !

Açıklama :Mobbing Nedir ? — Mobbing, bir grup insanın, bir kimseye veya başka bir gruba psikolojik baskı yapması olarak tanımlanmaktadır.

 
 

 

 

 

 
Toplam blog
: 193
: 183
Kayıt tarihi
: 09.05.08
 
 

1957 Erzurum doğumluyum. 1982 -9 Eylül Üniversitesi   İktisadi veTticari Bilimler Fakültesi   Maliy..