Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

1953 Trabzon doğumluyum. TED Ankara Koleji (1971), ODTÜ Makina Müh (1976) lisans, University of New Hampshire (1977) master, University of Washington'dan doktora dereceleri aldım. Ankara'da bir özel şirket sahibiyim. Özel meraklarım amatör radyoculuk, havacılık, dinler tarihi, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihi, politika ve güncel ..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
1915 olayları soykırım mı?

Devlet yönetenler maalesef tarih bilgisi ve genel kültürden yoksun oldukları için bu davaya yaklaşmayı bilmiyorlar. Bakın, herkesin gözü önünde Almanlar 6,5 milyon insanı yoketti. Ama bugün kimse almanlara laf etmiyor, neden? Çünkü almanlar bütün suçu yıktıkları Nazi kavramına sığınıyorlar. Yahudileri kim kesti? Naziler. Böylece kendileriyle Naziler arasına mesafe koydular. Ama biz ne yapıyoruz? Elimizdeki en büyük kozu kullanmıyoruz. Nedir o koz? Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı Devletini yıkan ve onların tüm kararlarının aksini hayata geçiren bir devlettir. Ama biz bunu akıl edemediğimiz veya işimize gelmediği için akıl etmediğimiz için ermenileri kim kesti? Türkler palavrasını sahiplenip, reaksiyon gösteriyoruz. 600 sene hiçbir şey üretmeden sadece diğer ülkeleri vergilendirme ve fetihlerle varolmuş bir devletin tehcir kararı ve o tehcirin sonuçları Türkiye Cumhuriyetini bağlamaz diyebilecek devlet adamı maalesef yok! Hele de şimdi yeniden Osmanlı'yı canlandırma derdiyle bu biraz zor!

26 Aralık 2011 17:00
Tarkan’ ı öldürelim!

Tarkan bunun satışını yapmıyor; kendisi tutulmuş bir illete, büyük sanatçıdır, o nedenle durumu anlayışla karşılamalıyız diyemezsiniz, açıkça veya mealen. Çünkü, farkına vararak veya varmayarak gençler onu örnek alır. Tarkan kokain çekiyorsa o kadar da kötü birşey olamaz diye düşünürler veya kokaini pazarlayanlar bunu iddia edebilir. Tarkan'ın bu yaptığı sadece kendisine değil, kendisi için ayılıp bayılan gençlere de zarar verecektir. Sorumsuzluğun bedeli neyse ödemeli ve o şekliyle örnek teşkil etmelidir: kokain çekmek suçtur ve bedeli ağırdır, Tarkan olsan bile!

28 Şubat 2010 23:50
Cahit Berk'i Tanır mıydınız?

Ne mutlu bu zatı tanımış olan mesai arkadaşlarına! İşte bu ülke bu insanlar tarafından kuruldu, bu insanlar tarafından bugüne getirildi. Heyhat, iyi ki onlar da birer birer kanatlanıp uçuyorlar; yoksa bugünleri yaşamayı kendilerine en büyük hakaret sayarlardı herhalde. Nurlar içinde yatsın! İbrahim H ÇAĞLAYAN

04 Ocak 2010 21:08
 
Toplam blog
: 14
: 3754
Kayıt tarihi
: 29.06.06