Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Drogba gelmiş, bana ne?

Drogba gelmiş, bana ne?
 

Drogba gelmiş, bana ne abi? Adama lâfım yok. Hayırlı olsun. Süper futbolcu. Paran varsa Messi’yi de alırsın. Peki aynı çabayı, aynı yatırımı gençlere yapıyor musun? İşte o vakit ses yok. Bir araştırın bakalım, kulüplerimizin alt yapıları ne âlemde. Avrupa’da bir futbol takımının en az üç tane genç takımı vardır. Alt yapıya önem verilir. Gençlere değer verilir. Lâfa gelince Avrupalı oluruz; AB’ye almadıkları için adamlara çemkirir dururuz. İşe gelince Şark zihniyeti diz boyu…

Son oynadığımız millî maçta gördük; Çekler üç dört tane yirmi yaşında genç futbolcu denediler. Hepsi de cıva gibiydi. Savunmamızı darmadağın ettiler. Sparta Prag takımının üç tane genç takımı var. Gümbür gümbür geliyorlar. Onların millî takım için madenleri hazır.

Peki ya biz? Avrupa’lının yetiştirdiği Türk futbolculardan medet umuyoruz. 80 milyonluk Türkiye’de bir Sercan Sararer, bir Ömer Toprak yetiştiremiyoruz.

Niye? Toprak mı müsait değil?

Avrupalı değiliz de ondan. Lâpacıyız biz! El âlem yetiştirsin biz oynatalım. Koca koca kulüpler, para babaları başkanlar, niçin gençlere yatırım yapmıyorlar?

Bas milyon dolarları al Sneijder’i, al Drogba’yı, al Kuyt'u...

Bu kafaya sahip yöneticilerle  ülke futbolunun geldiği nokta ortadadır.

Sayın başkanlar; bir avuç fanatik seyirciye şirin görünmek adına kulüplerimizin parasını çarçur etmeyin.  İstikbal gençlerdedir, bunu unutmayın. Türk futbolu geriye gidiyor. UEFA’nın alnımıza yapıştırdığı ‘’şikeci’’ damgası da bunun üzerine tüy dikmiştir.

Lütfen birbirinizle didişmeyi bırakıp el ele verin. Türk futbolunu sürünmekte olduğu yerden kaldırın!

Lütfen kendinize gelin!

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..