Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '11

 
Kategori
Siyaset
 

DTK'nın Özerklik ilanı(!)

DTK'nın Özerklik ilanı(!)
 

ya sabır.


Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet , yakınlarına sabır diliyorum ... 

Başlıktan da anlayacağınız üzere Demokratik Toplum Kongresinden dün "Demokratik Özerklik" ilanı çıktı.Artık bu ülke rahatça at koşturdukları bir yer olmaya devam ediyor. Peki kim dur diyecek bu "küstah" insanlara ? 

Aysel Tuğluk'un dün akşam saatlerinde yaptığı açıklama şöyle idi: 

Demokratik özerklik, sadece Kürt halkı için değil, tüm Türkiye halklarının, farklı kimlik ve kültürlerin kendisini özgürce ifade edeceği ve kendi kendilerini yöneteceği bir çözüm modelidir. Tüm toplumların doğal yaşam sistemidir.  

Peki insan gibi ölçülü ve yerinde konuştukça kim Bdp'nin veya Dtp'nin yani örgütün siyasi kolu diye adı geçen oluşumun sesini kesti ? Tam aksine gerek açılım ile gerekse son dönemlerde ki boykot krizleriyle fazlasıyla dikkate alınmış ve üstlerine düşülmüştür. 

Ve Tuğluk devam ediyor ; 


Tuğluk, herkesi demokratik özerliğe karşı sorumluluğu gereği dayanışma içinde olmaya çağırdıklarını da ifade ederek, " Uluslararası camiaya çağrımızdır, uluslararası hukukta da yeri olan bu hak esas alınarak Kürt halkının ilan etiği demokratik özerkliği tanımaya çağırıyoruz" dedi. 

Kendilerini "Kürt" kökenli vatandaşların savunucusu , koruyucusu sanan bu insanlar kendilerinin bütün Kürtler bazında destek gördüklerine sanmaktadırlar veya öyle davranmaktadırlar. Bir sorsunlar bakalım Doğudaki halkımıza kaçı özerklik istiyor ? 

********* 


Dün olan kalleşçe saldırıda verdiğimiz şehitler bütün ülkeyi yasa boğmuş durumda. Bu olaylar 2 şeyi düşündürüyor insanlara ; 

Çözüm açılımla veya siyasi olarak devam mı ettirilmeli , yoksa bu yollardan değilde pkk silah zoruyla mı bitirilmeli ? 

************** 

Ve her olaydan sonraki klasik açıklamalar  

Ne zaman bir terör olayı yaşansa devlet büyükleri çıkıyor ve diyorlar ki ; Kararlılığımız artmıştır , artarak devam ediyor , herkes sağduyulu olmalı vs.....
Yahu bu kararlılığın bir sınırı yok mu ? Veya nereye kadar sağduyu. Senelerdir ezberledik artık bu lafları. Artık kesin bir karar vermek durumunda hissetmeli yetkililer kendilerini.. 

Ve dünkü yaşanan olaydan sonra Kılıçdaroğlu'nun yorumu 

Bir parti lideri yine değişik bir yorum yaptı olaya. Komutanlar ergenekondan tutuklu olmasalar bu olay yaşanmayabilirdi.. 

Burdan seslenmek isterim. Keramet rütbede değil, Atatürk yarbayken tümeni yoketti .... 

Bundan sonra artık açılımın ve siyasetini nasıl şekillenceğini hepimiz izleyeceğiz. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücü tüm kişi , kurum ve devletlere yetecek güçtedir ve topraklarını koruyacak kudret ve azimdedir... ! 

Saygılarımla ; Oğuz Alp Ekinci 

 
Toplam blog
: 4
: 918
Kayıt tarihi
: 14.07.11
 
 

İçi vatan sevgisi ile dolu . Siyaset ve sporla ilgilenen duyarlı bir Türk genci.....