Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

DTP Kongresinde kargaşa ve saldırı

DTP Kongresinde kargaşa ve saldırı
 

DTP Kongresi'nde saldırı oldu ; Emine Ayna, gösteri-cileri uyardı


Demokratik Toplum Partisi Kongresi'nde konuşan Ahmet Türk, dolaylı yoldan, Kürt Açılımı'nın anahtarı Apo'da olduğunu belirtti. Kongrede saldırı oldu. İşte kongreden bazı önemli notlar.

Kürt Açılımı İçin Anahtar Abdullah Öcalan'dadır, anlamına gelen sözler :

Ahmet Türk, Kürt Açılımı'nın anahtarı Abdullah Öcalan'dadır, anlamına gelen işaretlerde bulundu. İlgili sözleri şöyle : " Kilidi açacak anahtar ortadadır. Yeter ki bu anahtar doğru kullanılsın. İmralı'nın bu anahtarı barış için kullanacağından hiç kuşkum yok. " DTP Lideri Ahmet Türk'ün bu konudaki tamamlayıcı sözlerini de aktarmak istiyorum " Yol Haritası, 20 Ağustos'ta yetkililere sunuldu. Devlet ve hükümet aldı, inceledi. Bu yol haritasını bilmek ve öğrenmek halkımızın da hakkıdır.Hükümet, bunu neden açıklamıyor ?.."

Demokratikleşme için anayasanın mutlaka değiştirilmesi gerektiğini belirten Ahmet Türk, " Bu ülke gelmiş geçmiş en anti-demokratik anayasa ile yönetiliyor." dedi. Ve sözlerine ekledi : " Anayasa değişikliği olmadan kim, nasıl bir demokratik açılım gerçekleştirebilir ? !.."

Emine Ayna'nın konuşması sırasında PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterini açan göstericiler ile engelleyiciler arasında kargaşa çıktı. Verilen bilgiye göre; göstericiler , görevlilere saldırdı. Bu saldırıdan bazı basın mensupları da etkilendi.DTP milletvekili Sırrı Sakık , basın mensuplarının gönlünü almaya çalıştı ( Kaynak :Haber Diyarbakır)

ŞEMSETTİN MURAT

 
Toplam blog
: 155
: 1573
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

Diyarbakır doğumluyum. Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunuyum. Hazro TÖB-DER Şubesi başkanlığını y..