Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

DTP ne istiyor

DTP ne istiyor
 

DTP genel başkanı Ahmet Türk ‘ün konuşmasını dinliyorum ‘Terörle mücadele söylemleriyle, sorunun çözülemeyeceğini. "Bu sorun demokrasi, çoğulculuk, eşit ve özgür yurttaşlık sorunudur. Ve bir tek çözümü vardır, o da demokratik ve barışçıl yollarla uzlaşma siyasetidir, diyalog siyasetidir. Ortak akılda buluşup çözmek dışında bir yolu yoktur"

Bu söylemleri biraz açalım. DTP birçok söyleminde ' PKK bölgenin gerçeğidir ' demekle PKK yı meşrulaştırmakta ve terör örgütü olarak kabul etmemektedir. Bölgedeki çatışmaları da terör olarak kabul etmemiş oluyor. Çatışmalarda ölen PKK’ lıların cenazelerine katılmayı ve ailelerine taziyede bulunmada mahsur görmüyor. Anadolu halkının PKK terörü olarak gördüğü sorunu DTP demokratik, eşit ve özgür yurttaşlık sorunu olarak görüyor. DTP bu düşüncesinde büyük bir çelişki içinde olduğunun tabiî ki farkındadır. Türkiye’de demokrasi yoksa, kurumlarda yurttaşlar eşit haklara sahip olmasaydı TBMM çatısı altına ulaşabilir miydi. Yurttaşları eşit hak ve hürriyetlere sahip olmasaydı bunca yıl birlikte yaşayabilir miydi? Türkiye Cumhuriyeti eksikleriyle fazlasıyla demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Daha medeni olmak hedefimiz olmalıdır. Yaşadıkları toprakların imkanlarından faydalanıp kendilerini ifade edenler bu değerleri yıkmaya gayret göstermemelidirler. DTP uzlaşıdan ne anladığını ve nelerde uzlaşılacağını açık açık söylemelidir.

DTP çözüm yolu olarak isteklerini, son yılların moda sözcüğü siyasi açılımlarını açık açık TBMM’ de ilan etmelidir. Yuvarlak ve eğilip bükülen ifadelerden kaçarak açıklamalılar ki PKK ile aralarındaki fark anlaşılabilsin.

 
Toplam blog
: 30
: 706
Kayıt tarihi
: 05.08.08
 
 

1958 doğumlu İst üniversitesi mezunu. Tenis ve siyaset ilgi alanı. Belgesel tutkunu. ..