Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '10

 
Kategori
İnançlar
 

Dua etmek ömrü uzatıyor

Dua etmek ömrü uzatıyor
 

Allah'a Tevekkül Ederek, Dua Etmek İnsana Tarifsiz Bir Huzur Verir...


Time Dergisi, 6 bin araştırmaya dayanarak dua ve ibadetin ömrü uzattığı sonucuna vardı.

Bundan yaklaşık 150 yıl önce parmak izini icat eden Francis Galton adlı bilim adamının, `Krallar hepimizden uzun yaşamalı, çünkü herkes onların sağlığı için dua ediyor` sözlerinin ardından bilim dünyası... yıllar boyunca dua ve ibadetin insan sağlığına olan etkilerini inceledi.

Dinin son dönemde insan hayatında öneminin yeniden artmaya başlamasıyla birlikte 2000 yılından bu yana bu konuda tam 6 bin yeni araştırma yayınlandı.
Bu araştırmaları değerlendiren Time dergisi de bilim dünyasının yavaş yavaş duanın gücü konusunda ikna olmaya başladığını yazdı. Pittsburg Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre düzenli olarak ibadethaneleri ziyaret edenlerde ömrün 2-3 yıl uzadığı tespit edildi. Aynı etkinin düzenli dua ve ibadet edenlerde de görüldüğü belirtildi.

TİTİZ VE ADİL İNSANLAR ÜZERİNE YAPILAN ARAŞTIRMA SONUÇLARI

Güler yüzlü, çalışkan, kendine güveni olan ve samimi insanlar ortalama bir insandan çok daha uzun yaşayabilir. Nedeni mi? Daha adil ve titiz olmaları.

Yaklaşık 8900 kişi üzerinde yapılan standart psikolojik anket uygulanan ve bu kişilerin öldükleri yaşın kaydedildiği toplam 20 araştırma sonuçlarının değerlendirilmesi sonucunda titiz bir yaşam sürmenin hayatı uzatıcı faydası aydınlığa çıkarıldı.
University of California at Riverside’dan Howard Friedman ve Margaret Kern adlı araştırmacılar titiz insanlara göre daha az titiz olanların, kendi yaşlarında olanlara göre herhangi bir yaşta ölme olasılığının %50 daha fazla olduğunu gösterdiler (Health Psychology, DOI: 10.1037/0278-6133.27.5.505).

Friedman ve Kern, araştırma grubu içindeki en titiz olan çalışma objelerini, daha alt gruplarda organize ettiler ve yüksek başarı gösterenlerin diğerlerine göre en uzun yaşayanlar olduklarını gösterdiler. Kern’e göre bunlar, tevekküllü, çalışkan, becerikli, kendine güvenen ve azimli kişiler.. İkinci olarak bu kişiler oldukça düzenli insanlar. Son olarak ise , belirgin olarak güvenilir ve sorumluluk sahibiler. Kern bu kişilerin sıklılkla toplumun saygıdeğer bireyleri olduğunu, meslektaşları ve komşularıyla işbirliği içinde toplum için zaman ve enerji harcayan emin insanlar olduklarını belirtiyor.

Friedman bu kişilerin sadece sıkıcı ve tedbirli oldukları için değil, daha stabil ve stressiz bir hayat sürdükleri için daha uzun yaşadıklarını ifade ediyor. Stressiz bir hayatın alt yapısı ise sadece inanç ve yaratıcıya olan derin tevekkül..

(www.kurandadua.com)

 
Toplam blog
: 164
: 3066
Kayıt tarihi
: 01.11.09
 
 

Özel bir şirkette dış ticaret yetkilisiyim. İnternet üzerinden toplamış olduğum bilgileri, başkal..