Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '13

 
Kategori
Güncel
 

Dua Yılına girerken Yüce Allah’ımdan dileklerim

Dua Yılına girerken Yüce Allah’ımdan dileklerim
 

Eski yılı yolcu edip  yeni yıla girerken dünyamıza, ülkemize, sevdiklerimize, kendimize, yüreğimizden kopan en iyi dilekleri sunarız hep.

Ben, bu yıl, ülkemize ve dünyaya dileklerimi yollarken bir değişiklik yapmayı düşünüyorum.

Neden mi?

Altmış dört yıldır, dünya ve ülke için sunduğum dileklerin çoğunlukla tersi gerçekleşti de ondan. Durum böyle olunca  bireysel olarak arada sırada bana düşen mutlulukların da keyfini çıkaramıyorum. Nasıl çıkarayım ki?…

Bu nedenle dünyamız ve ülkemiz için bu yıl hemen aklıma gelen yeni dileklerim şunlar:  (Ne bileyim belki bu kez yine tersi çıkar. Ne dersiniz?)

Ekonomik çıkarlar uğruna yapılan etnik, dinsel, mezhepsel savaşlarda, kan gövdeyi götürsün, meydan diktatörlerin, diktatör ailelerinin saltanatına kalsın istiyorum. Demokrasi, sosyalizm falan da neymiş öyle? Hepsi uzak dursun bizden.

Açlık, yoksulluk, evsizlik alsın başını gitsin. İnsanlar sürüm sürüm sürünsün.

Çalışma hayatı, sanat ve kültür hayatı yok olsun. Sağ kalanlar, günün yirmi dört saatini, birbirlerine dualarla, beddualarla geçirsin. Hazır yeni moda buyken herkes derhal bu modaya uysun.

Hava, su, toprak… Kentler, kasabalar köyler ranta, hırsızlığa vurguna  iyice açılsın, yer gök para olsun. Aç gözler, mideler bir iyice doysun, işkembeler şişim şişim şişsin.

Kadınlar, çocuklar per perişan olsun. Eski yeni kocalar, sevgililer, babalar, sülalenin bütün erkekleri, töre diyerek, yan baktın ya da sana yan baktılar diyerek, istemediğimiz birinde aşkı buldun diyerek kadınları paramparça doğrasın. Tüm erkekler, tecavüzcü olsun, dünyada kadın denen tür, ortadan kalksın. Böylece çocuk doğmayacağı için zavallı çocuklar da felaketlerden kurtulmuş olsun.

İnternet, TV’ler, uydular ve bilumum teknolojisi harikası, yalnızca ve yalnızca diktatörlerin hizmetinde olsun. Diğer insanların beyinleri  iyice yıkanıp paklansın, sonra da kuruyup gitsin.

Bunlar olup biterken sakın ola insanoğulları ve insankızları başkaldırmasın. “Ne gelirse Tanrı’dan gelir.” deyip tevekküle dursun. Bir lokmadan da bir hırkadan da vazgeçsin, otursun.

……………………….

Ey yücelerin yücesi Allah’ım’a!...

Şurada üç günlük ömrü kalan zavallı kulunun dileklerini yine duy  lütfen!...

Ey yücelerin yücesi  Allah’ım!...  Sen de biliyorsun ki bu kadının ağzından bir lokma haram geçmedi. Senin tek bir kuluna bile bilerek kötülük etmedi. Yalandan dolandan nefret etti, iyi yanını da kötü yanını da gizlemedi, cam kavanoz gibi gezinip durdu, çalışıp çabaladı.

Haklısın, senden gizleyecek değil ya  ibadeti ve inancı epeyce hasarlıdır. Ama  zaten sen de  bu nedenle isteklerinin tersini yaptın hep, cezalandırdın yıllarca. Yalvarırım, o cezadan bir kez daha bahşet bana.

Haydi, dünyamı değiştirmeden bir ceza daha ver de gözüm açık gitsin. Hiç değilse sen uygun gördüğün sürece konaklayacağım şu fani dünyada, cezalarımın tadını çıkarayım bari.

Ne dersin?

………………………………….

Aileme, dostlarıma!

Siz ne dersiniz bilmem ama ben  2014’e böyle gireceğim işte…

Nice nice  yıllara…

30. 12. 2013

Vildan Sevil

  

 
Toplam blog
: 102
: 882
Kayıt tarihi
: 07.06.11
 
 

1949 İstanbul doğumluyum. Emekli edebiyat öğretmeniyim. Çeşitli edebiyat sitelerinde, çeşitli kon..