Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '09

 
Kategori
Kitap
 

Dua

Dua
 


İSTEMEYİ İSTE...

Bu gece ve her gece...

O'ndan neyi, nasıl isteyeceğini iste önce...

Sana istemeyi öğretmesini söyle...

Dua ilmini versin sana...

Sağlık için,

Huzur için,

Mutluluk için

Dua edilmez!

Mutsuz olmayı kimse ister mi?

Ya da hasta olmayı?

Bunları olmayı kimse istemezse,

sen de olmamayı isteme.

Genel-geçer şeylerden,

Yuvarlak-köşesiz isteklerden

uzak dur dua ederken.

Kesin net şeyler iste.

Sana özel şeyler iste.

Sağlık isteme.

Sağlıklıysan onu zaten vermiştir.

Hastaysan da senin iyiliğin için almıştır onu senden.

Nedenini öğrenmek için dua et ona.

O da söylesin sana.

Para mı istiyorsun?

İste...

Ama piyango bileti alır gibi değil...

Hele bir çıksın da düşünürüz...

Öyle değil...

Piyangocudan bilet çeker gibi

talep etmeyeceksin parayı.

Edeceksen;

Bankadan kredi çeker gibi

İsteyeceksin parayı.

Buyrun,

ne için lazımdı size para

diye soruyorlar bankada değilmi bankada?

Hayırdır ev mi alıyorsun, otomobil mi?

Yoksa ihtiyaç mı?

Bir destur ver önce,

Ne için lazımdı bu para?

Neden para istediğini anlat O'na

Kredi ister gibi.

İkna et Kainat Bankasını...

Projene sponsor olsun...

Konuş bu gece...

O'nu ikna etmek,

kendini ikna etmekten zor değil inan...

Kendin kendine inanıyorsan,

bil ki yaradanda sana inanıyor...

Oradan anla...

Çok mu zayıf gerekçelerin...

Vur patlasın çal oynasın mı?

Bunun için mi lazım para sana?

Düşün ve söyle bana,

Öyle bir hayatı finanse etmekten imtina etmesi,

seni sevdiğini mi gösterir yoksa sevmediğini mi?

Yıllardır istiyorsun birşeyi...

Gece-gündüz dua ediyorsun...

Vermiyor mu bir türlü?

E bırak artık belli ki vermeyecek.

40 bin kere söylenir mi bir şey?

O dua ettiğin şeyi sen iyiliğine zannediyorsun,

Halbuki o senin için hiç de iyi olmayacak...

Onu anlatmaya çalışıyor sana.

Yoksa neden vermesin?

Çok istediğin halde vermiyorsa bir şeyi sana ,

Sen sen ol ısrar etme.

Aranız bozulur.

Ben istiyorum o vermiyor dersin farketmeden.

O'nun seni sevmediği vesvesine bile kapılabilirsin.

Yoksa neden vermesin?

İsteklerine karşılık vermeyecek olsaydı,

istekleri bitmek bilmez biri olarak yaratmazdı seni.

Burak ÖZDEMİR'in "Tanrının Doğum Günü" isimli kitabından dua etmekle ilgili olarak yer alan bir bölümdü. Çok beğendim. Herkesle paylaşmak istedim.

Tanrının Doğum Günü 21. yüzyılda yaşayan insanların kafasında sürekli soru işaretleri yaratan bir çok konu hakkında mistisizmi kullanarak açıklamalar yapmış. Çeşitli başvuru kaynaklarını kullanarak cennet, cehennem, diriliş, kıyamet, aşk, mutluluk, mutsuzluk gibi bir çok konuda görüşlerini ortaya koymuş. Bu başvuru kaynaklarından en önemlisi ise Kuran-ı Kerim'dir.

Kur-an son indirilen kitap olması nedeniyle hem ezele hem de ebediyete uygun hükümler taşımaktadır. Bu özelliği dolasıyla Kur-an çok düzlemli bir kitaptır. Kur-an herkese hitap etmektedir. Hem mazlumların kitabıdır. Hem de zalimlerin kitabıdır. Zalimler için çok sert hükümler taşımaktadır.

Kitapta üzerinde durulan konulardan bazılarına bir bakacak olursak:

Tanrı: Tanrının günümüze kadar hep korku veren bir imajı olduğunu, ama günümüzde Tanrının artık seven yüzünün aklımızda ve ruhumuzun derinliklerinden gün yüzüne çıkması gerektiğini belirtmiş.Tüm dünyaya İslamiyet’in taassuptan kurtulmuş yüzünün gösterilmesi görevini bilge kişilere veriyor.

Din: Günümüze kadar gelen tüm inanış ve dinler Yaradan’a farklı yollardan ulaşmanın yollarıdır. Semavi dinler ve Kur-anı Kerim'den önceki tüm peygamberler ve indirilen kitaplar İslamiyet’e bir anlamda hazırlıktır.

Kıyamet: Kitapta anlatılan kıyamet bizim anladığımız kıyametten çok farklı. Kıyamet dünyada inanılan değerlerin topyekün değişimi.Bu anlamda internette bir kıyamet. İnternet sayesinde daha önce varolan her şey artık çok farklı bir düzlemdedir. İnternet pazarlama, iletişim, insan ilişkileri, bilgiye erişim, eğitim topyekün değişmiştir. İnternetin İslam’ın tanınması ve yayılması yolunda çok önemli işlevi vardır.

İslam: 21. yüzyılda insanlar Müslümanların gerçek yüzlerini göreceklerdir. İslamiyet’i bir maske gibi kullanan kişilerin kıyameti de bu olacaktır. Yüzlerindeki maskeler düşecektir. Günümüzün modern insanının dine bakış açısını kendi bakış açısını kullanarak anlatmaya çalışmış. İnsanların endişelerini, kafalarındaki soru işaretlerinin, korkularının ancak İslamla buluştuklarında ortadan kalkacağını yazmış. Bunları ispatlarken Kur-anı Kerim'in barındırdığı kripto niteliğindeki ayetlerden örnekler vermiş.

Cennet-cehennem: Kutsal kitaplarda anlatılan cennet kavramının hepsinde gelişerek değiştiğini görürüz bunun sebebini de yazar insan bilincinin değiştiğine geliştiğine bağlıyor. Asıl cennet ve cehennemin insanın kendi içinde vicdanının oluşturduğunu çeşitli örneklerle anlatıyor.

Peygamberimiz: Kur-an’ın indirildiği dönem göz önüne alındığında devrim niteliği taşıyan hükümleri içermektedir. Sevgili peygamberimiz yaşadığı dönemde insanlara temizlik, görgü, adalet, insan ilişkileri, ticaret, iletişim v.b. bir çok alanda öncülük etmiş. Yaşadığı dönemde göçebe hayatı yaşayan insanları yerleşik hayata geçirmeye çalışmış bu amaçla Müslümanlarla hep birlikte göç etmiş. Sevgili peygamberimizin asıl olağanüstü dehasının ve mucizesinin Kur-an’ın bozulmadan günümüze kadar gelmesi konusunda kullandığı yöntemdir.

Karma Felsefesi: Kozmozun bir düzeni var. Bir kişinin bir dileği gerçekleştiğinde bununla ilgili bir bedel ödemesi gerekir. Diyelim ki birine piyangodan büyük ikramiye çıktı; aslında bu ikramiye numaraya değil kişiye çıkmaktadır. Tüm kozmoz bu kişiye parayla saadetin olmayacağını göstermek için harekete geçecektir.Büyük ve çok mükemmel bir aşk yaşayabilirsiniz ama bunun bedeli de belki de ayrılıktır.

İyilik yap, iyilik bul.Yapılan hiçbir kötülük karşılıksız kalmaz. Hiçbir iyilikte kaybolmaz. Gün gelir insan yaptığı iyiliğin karşılığını görür.

Mutluluk: Mutluluğu bilen insan ancak mutsuz olabilir. Mutluluğu bilmeyen insan beklentisizdir.

Kadın-erkek: Kadın ve erkek eşittir. Bu konu üzerinde durulmamasını da zaten varolan bir şeyin belirtilmesine gerek yoktur diyor yazar.

Burak ÖZDEMİR kitabının tanıtımı misyonunu okuyucularına yüklemiş, bende kendi adıma okuduğum ve savunduğu görüşleri ilgi çekici bulduğum için elimden geldiğince sizlere ana başlıklar konusunda bilgi vermek istedim.

 
Toplam blog
: 72
: 3894
Kayıt tarihi
: 20.09.09
 
 

Evli bir çocuk annesiyim. Eğitim alanında çalışıyorum. Felsefe, sosyoloji, edebiyat alannda atöly..