Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '08

 
Kategori
Haber
 

Dualara kaldı halimiz

“Yer Türkiye'nin vitrini Alanya. Bu insanlar yaz aylarında sık sık yaşanan elektrik kesintisinin bu yıl olmaması için, 'Allah’ım ne olur elektrikler bu yaz kesilmesin' diye dua ediyor.

Uzun süreli elektrik kesintileri yaşanan Alanya'nın Mahmutlar Beldesi'nde trafo dağılım merkezi kuruluyor. TEİAŞ Antalya Bölge Müdürü Kamil Bacak, AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney ile Mahmutlar Belde Belediye Başkanı AKP'li Alaattin Çakır çalışmaların başladığı alanda toplanarak yaz sezonunda elektrik kesintisi yaşanmaması için dua etti.(Hürriyet 02.03.2008)”


Memleketin geldiği hale bakın. Her şey Allah’a emanet. Beleşçilik istekleri Tanrı katına ulaştırıldı. Önce televizyonlarda yarışma programlarında sunuculara yalvarmalarla başlayan beleşçilik, bir sonraki aşamada kapılara dağıtılan yiyecek paketleri ve kömür yardımlarına dönüştü, en üst aşamada ise Tanrı’ya yalvarmaya. Gülmekle ağlamak arasında salınıp duruyorum.böylesine bir beleşçi yaklaşımın Tanrı katında uygun bulunacağını düşünen, hoca , hacı, okumuş, cahil kim varsa ne yaptıklarını açıklayabilirler mi?

Memleketimize yazık oluyor yazık. Dinle, imanla ilgisi olmayan işleri din iman kılıfına sokuyorlar. Cehalet çığ gibi sarıyor dört yanı. Cehaleti reddeden bir dinin mensupları meczup hale getiriliyor.

Elektrik duası

Yağmur duası

Yarın daha neler keşfedecekler, tembelliğin dayanılmaz hafifliğine alıştırılmış kafalar. Üniversite sınavları yaklaşıyor, mezarlıklarda ölülerden medet ummaya gidenleri görmeye başlayacağız. Onlara su, kalem ve okunmuş pirinç satarak hayatını kazananların ekonomiye, maneviyata katkısı ile ülkemiz kalkınacak.

Ahlakın temelinde, emek ve çalışma vardır, alın teri, beynin yorulması vardır. Bunlardır Tanrı katında insanlara değer katan, bunlar olmadan, beynini çalıştırmadan, emek harcamadan, alnın terlemeden çıktığın duanın hükmü olacağını sanıyorsan yanılıyorsun arkadaş. İşlerini Allah’a havale ederek insan olmanın şuurundan uzak kalıyorsun ey millet, farkında mısın?

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..