Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '14

 
Kategori
İnançlar
 

Duamız bizim kaderimizin yansımasıdır

Duamız bizim kaderimizin yansımasıdır
 

Allah’ım gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı eyle, hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı eyle.


Allah’ım! Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla başlarım. Rabbim , kolaylaştır ve zorlukları gideriver. Rabbim hayırlı bir şekilde tamamlamamızı  nasip eyle. İlah olarak  ancak sen varsın  Rabbim. Muhammed(s.a.s)’de peygamberindir. Allah’ım seni tenzih  ve haddinle teşbih ederim. Senin adın mübarektir. Ey güzel Allah’ım duamız bizim kaderimizin yansımasıdır. Sen bizi birbirimize kıl.

Allah’ım sen ki aşkın kıblesisin ve sen ki bizi birbirimize  sevdirensin. Allah’ım  sen bildiğin için senden hakkımız da hayırlısını  bize nasip eyle ve kudretin yettiği sürece  biz senden kuvvet ve taakat isteriz. Hayırla ermemizi senin büyük fazıl ve kereminden niyaz ederiz.  Çünkü sen her şeye kadirsin ve her şeyi bilensin. Ya Rabbi sen bilirsin eğer ikimiz için yaşayışımız, akıbetimiz, dünyamız, ahiretimiz için hayırlı ise bize  nasip ve müyesser eyle. Sonra bunda bizim için feyiz ve bereket meydana getir. Eğer bu sevgimiz, dinimiz, hayatımız, akıbeti hakkında dünya uhrevi hususlarımızda bizim için şer ise bunu bizden geçir. Gönlümüzde bir meyil bırakma Bizim için hayır nerede ise nasip ve kolay eyle. Sonrada bizi mükadder hayır ile hoşnut buyur.

Ey kerim olan yaratıcım!

Senden öyle bir mağrifet dilerim ki yerden ve gökten çıkan her türlü musibetlerden sana sığınır ve senden dilenirim. Ey Allah’ım bizim bedenimizi, aklımızı, gönlümüzü, kalbimizi, ruhumuzu, sevgimizi, bakışımızı, duruşumuzu, gülüşümüzü, dokunuşumuzu, ağlayışımızı, sevincimizi, huzurumuzu, derdimizi, dermanımızı, kederimizi, paylaşmamızı, güvenirliğimizi, şefkatimizi, hüznümüzü, cömertliğimizi, vefamızı, vicdanımızı, hissettiklerimizi, konuştuklarımızı, düşlerimizi, yaşantımızı, kaderimizi senin en güzel ve en hayırlı şekilde bizi birbirimize nasip eyle…

Allah’ım! Aklımızın yegane sırrı sen ve yansımalardan doğan biz  aciz kullarını en anlamlı ve en manalı bir şekilde daimi bir bereket ihsan eyle. Sonsuzluğa uzanan iki hece eyle  bizi. Ne bir adım ötede ne bir adım geride bizi birbirimizden eksik veya fazla bırakma. Bizi birbirimizle ilerleyebilmemizi eksiklerimizle ve yanlışlarımızla bizi birbirimize tamamlanmamızı nasip eyle.

Allah’ım! Öyle bir Aşk’ı  nakşeyleki bizlere senin adınla ve şefkatinle çoğalıp her an yeniden yaşar gibi yaşat bizi…

Rabbim! Seni sevmekle senin sevdirdiğin hakikatlerinle birlikte yaşamayı nasip eyle…

Ey Allah’ım! Sen  yaşat bizi birbirimizle olan hakikati. Gelmiş geçmiş her türlü musibetlerden sana sığınır hayatımızın ilk anından son damlasına kadar her an yaşar gibi ilk gün ki gibi

kördüğüm yaşat bizi.

Allah’ım dua dua sana yalvarıyorum. Kabul et Rabbim. Duama eşlik eden Yar! Ömrüme de sonsuz bir eş nasip eyle.

Allah’ım gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı eyle, hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı eyle.

 

 
Toplam blog
: 360
: 1251
Kayıt tarihi
: 12.06.09
 
 

İnsanlar için en güzel hediye, hiçbir masrafa ihtiyaç göstermeyen tatlı bir  gülümseyiştir. Hz. S..