Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '22

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

DUBAİ

ABU DHABI - DUBAİ : 10 MART 2022 :

Bu gün DUBAİ gideceğiz, sabah kahvaltıdan sonra recepsion dan taksi çağırdık  (otel ile main bus station otobüs ile 7 dakika ve 4 dinar, ayağım su topladı otobüse kadar yürüyemedim ).Taksiye 15 dinar verdim istasyona 11 dakikada gittik,sadece 2,2 km. Biz dubai yazan bilet gişesinden kişi başı 35 dirhem  bilet yerine geçen NOL cart larımızı aldık, peronda dubai yazan otobüsün önünde sıraya girdik,burda 40 dakika bekledikten sonra valizleri kendimiz bagaja koymak sureti ile nol kartı okutarak otobüse bindik.1,5 saatte dubai İbnu bututa istasyonuna geldik. Otobüs nol carttan 29 dirhem çekiyor, 4 dirhem cart ta kalıyor, 2 dirhemde cart ücreti aldılar. İstasyonda batuta mall da biraz soluklandık,Nol karta 20 şer dirhem yükledik . Batuta istasyonu ile jebel ali istasyonu arası özel hattır, yani batutadan binip başka istasyonlara gidemezsiniz. jebel ali istasyonuna gelip hat değiştireceksiniz, sonra nereye istersiniz gidersiniz.Biz jebel ali den 6 istasyon sonra ki Mashreq istasyonunda indik 4 dirhem aldı. Metroya girişte ve çıkıştan kattı okutuyorsunuz, mesafeye göre ücret alıyor. Otelimiz The wiev barsha apart, metroya 400 m kadar bu semtin tamamı oteller ile dolu. Her taraf otel ve market, Odamız güzel ama manzarası yok, 7m ilerdeki apartmana bakıyor, günlük 74 $ = 265 dirhem ödüyoruz. Yerleştikten sonra recepsiyonda hergün 4,20 , gidiş 8 dönüş şartı ile Dubai outlet mall ücretsiz servis var okuduk,  bizde gittik 1,5 saat sürüyor, bize göre uçuk fiatlar, gitmeye değer mi  değmez.
 
Dubai ,abudabi den daha pahallı, 15 yumurta 10,50,aed= 3$, 1,5 lt su wade = 0,70sent.
 
DUBAİ :11 MART 2022:

Sabah otelden yürüyerek bize 300m, olan Mashreq metro istasyonundan 13 istasyon geçerek Deira city centre semtine gittik, burası deira bölgesinin kent merkezi dir.Eski şehir ve Gold souq metronun Al Ras istasyonunda inince  bilgilendirme panolarında bakın biz 1 ci exit ten çıktık tam sola döndük 100m sonra sağa dönüp Gold Souq çarşısını gördük, öyle tv de anlatıldığı gibi abartılı bir yer değil.Bizim kapalı çarşının tırnağı olamaz.Fiyatlardan bahsetmeyeceğim bizim abartısız 10 misiniz.Biraz baharat,

ve tekstilci dükkanlarına baktık, çoğu çinlilerin elinde. Oradan sahile indik biraz dinlendikten sonra 1 dirhem verip 15 kişinin bindiği tekneyle 10 dakikada Bur Dubai geçtik .Burası aynı zamanda Al ghubaiba metro istasyonuna ve  ghubaiba bus stationda 400m yakınında. Burası daha derli toplu küçük bir çarşı bizim ilgimizi pek çekmedi. Metro istasyonuna giderken güzel park alanları mevcud.Yıkık bir kale ve kule gördük. Otogar gelmeden soldaki akaryakıt istasyonunun karşısında mall var biz orada carrefursa dan yemek alıp, üst kattaki footland alanında yedik.Salata,pilav,biryani, aldık 12 dirhem = 4 $ ödedim.Eşim 150gr somon, patlıcan salatası, humus, ekmek aldı 32 dirhem = 9$ ödedi . Oradan 8 nolu otobüse binerek jumeriah caddesini 75 dakikada geçerek ibni batuta bus station geldik. Bu cadde üzerinde pek çok yerde inip sahile gidenler oluyor.Sahil 300-500m uzaklıkta.  Çok lux hoteller bu cadde üzerinde. 75 dakikalık otobüs seyahatinin maliyeti kişi başı 7 dirhem= 2 $.Bugün sadece metro ve otobüse kişi başı 30dirhem= 9$ verdik.Ibni batuta dan metroyla mall of emirates geldik, akşam yemeklerimizi alıp 500m ilerdeki otelimize yürüdük.
 
DUBAİ :12 MART 2022: Bugün menüde Dubai mall ve Bruj Khalifa var.Kahvaltı dan sonra metronun mashreq istasyonundan 5 durak sonraki Dubai Mall istasyonuna 5 dirhem ödeyerek geldik. Direk olarak mall,a bağlı tünelden yürüyen yol dahil 1,5 km yürüyerek mall içine girdik.Mall 1milyon metrekare üzerine kurulmuş sadece 3 kattan oluşuyor. 1000 üzerinde mağaza ve restorant var.Asansör ile GL inerseniz ( burası aynı zamanda arac otoparkı )yol işaretleri sizi Bura Khalifa bilet alma salonuna getirecek.Muhteşem bir salon ve footland alanı. Muhteşem bir Türk tatlıcı dükkanı mevcud.Burj arab,a çıkmanın bedeli 200 dirhem = 65 $. Biz çıkmadık, dışarıdan seyretmekle yetindik.

Mall dan levhaları takip ederek bahçeye çıkın Souk Al Bahar  çarşısında gezinizi devam ettirin,  Time old Market yazısını görünce yürüyen merdivenlerden yukarı çıkın sola dönün, çok güzel değişik ülkelere ait restorant ve alkol barları göreceksiniz afiyetler olsun.Time old market yazısının tam altından  havuzlu bahçeye çıkın, her 30 dakikada bir yapılan su gösterilerini izleyin,aynı zamanda burj Khalifa ile birlikte görüntü alın. Dinlenme alanlarında dinlenip  bir şeyler atıştıra bilirsiniz. Souk Al Bahar girişinin sağ tarafinda Günaydın et lokantası var, burda yesek Türkiyede ödesek dedim orhan beye kabul etmedi. !!!

Otele dönüp gece tekrar dubai mall gittik, ışık ve renk gösterisini izledik, cumartesi olması nedeni ile inanılmaz kalabalıktı gerçekten değer orada olmaya. ALT katta,   Waitrose hipermarket var, ortadan biftek ve pilav aldım 14,15 dirhem= 4 $ ödedim.
 
DUBAİ :13 MART 2022: Bugün sıra Burj Al Arap (yelken otel ) bizim The View Al Barsha hotelden 500m ilerdeki Emirates mall yürüdük, mall önünde şehir içi otobüsü durağı var, oradan 81 nolu otobüsle binerek 3 dirhem = 90cent ödeyerek 10 dakikada Wild wadi ve Burj Al Arab otelinin karşısında indik. .wild wadi girişi 299 aed= 82 $,  Burj al arap otelini gezmek 257 aed = 70 $. Girmedik resim çekilmekle yetindik. Oradan yelken hotel tarafına  yürüyerek Souk Madinat Jumeirah kapalı pazarını gezdik, pazarın içinden kanala iniyorsunuz çok güzel park, bahçe ve restorantlar var.Arzu eden kanalda motorlara binip gezebilir.

Akşam Mashreg metro ile Emirates tower istasyonunda indik, istasyondan çıkmadan geçit ile Museum the future ( Geleceğin müslümanı müzesi )gittik, kapalıydı dışarıdan gözlemledik, pazartesi günü de kapalıymış. Oradan Dubai frame gitmek için yanlışlıkla  ADBC istadyonunda indik,  iyiki yanlış inmişiz burası çalışan yabancıların semti  AL KARAMA, imiş çok yoğun bir semt onlarca küçük büyük  restorant var, genelde bangladeş, pakistan,nepal,hindistan, ve çoğunluğu kadın filipinli ağırlıklı. Buranın ünlü marketi GM CITY MART HYPERMARKET, ten kilosu 1,99 dirhem= 0,60cent, 5 kg karpuz aldık. Diyer mall,larda kilosu 5 dirhem.Bu günlük pil bitti otele döndük. 
 
DUBAİ :14 MART 2022:

Bu gün hedefimiz palm Jumeirah  (yapay palmiye şeklindeki ada ve atlantis oteli) metronun Mashreq istasyonun dan expo istikametindeki Sobha Reality istasyonunda indik, burası  tran (tramvay ) tiren,nin Dubai Marina istasyonu ile çakışıyor, dışarı çıkmadan trene ulaşıyorsunuz, Nol kartınızı trenin yanındaki makineye onaylanıp trene biniyorsunuz,  3 aed, trenin Palm Jumeirah durağında monorail bağlantılı yürümeyen merdiven veya asansör ile bir üst kata çıkıp araba parkının içinden ok işaretlerini takip ederek bilet alınan salona geliyorsunuz; A-biz sadece gidiş dönüş bileti aldık kişi başı 15aed= 4$.
B- Atlantis otelin üst katına çıkacaksınız 30aed=8 $.
C- Her iki bilet monorail ile atlantis otele gidip gelmeye ve 30aed, lik olan biletle otelin üst katına çıkma imkanı var.
D- Atlantis otelin içinde, yüzme, akvaryum, su oyunları, dalma, gibi aktiviteler için ayrıca bilet alınıyor. Aqua parka giriş 299 aed= 85$ civarında. Biz the shore royal pool& beach gittik ,burada sahil ve havuz var otel sakinleri ve dışarıdan gelenler güneşlenip birşeyler yiyebiliyorlar.Alışveriş koridorlarında akvaryum seyrede bilirsiniz.
Dönüşte aynı rotayı takip ederek otelinize gidersiniz.Akşam emirates mall kış köşesine gittik, ski dubai buraya, giriş paketi alarak giriyorsun.paketler 175 - 275 - 500 aed başlıyor yani 47 - 74 - 136 $ dan başlıyor, penguen şov dahil.Iyi kaymalar. Carrefoursa dan yemek,salata su aldım otele dönüyoruz. .
 
DUBAİ :15 MART 2022:

İstikamet Jumeirah Beach denize girmeye gidiyoruz buraya gitmek için metronun Sobha Reality istasyonunda indik metrodan çıkmadan tran (tiren) levhalarını takip ederek mini tiren istasyonuna geldik, istasyonun son durağı Al Sufouh, tran bu istikamette gidip geliyor,karşılıklı iki tren var siz jumeriah beach Residence 2 istikametine binip Residence 1 geçip, Residence 2, gelince ineceksiniz.Oradan sahil yolunu sorup ( onlarca kişi sahile gidiyor sizle birlikte) otellerin önünden geçip muhteşem sahili göreceksiniz.

Sahile inmeden sağda kahve renkli simetrik yapılar ücretsiz tuvalet ve ücretli duş alınan bölümler. Sahillerde sazlonglar kiralıktır, günlüğü 120aed = 33 $. Buna gerek yok göreceğiniz gibi halk havlusunu alıp sahile yatmış güneşleniyor.Deniz çok derin ve tuzlu.Güneşi hafife almayın 30 dakika içinde kavrulursunuz.Sahildeki cafe lerden ihtiyacınızı karşılıya bilirsiniz.Bulunduğunuz yer siz farkında olmasanızda, ada dır.  Ünlü JBR road sahile giderken geçtiğiniz yoldur.Akşam yürüyüşlerinin yapıldığı, hotdog satan araba restorantların olduğu, JBR road sonunda ünlü CAYAN Tower  dan önemli bir miktar ücret ödeyerek SKYDIVING yaparsınız. Yüzdük yandık, şimdi istikamet aynı yoldan geri dönüş ve metronun Union durağı kırmızı hatla yeşil hattın kesiştiği durak Sobha durağından15 durak ileride (7,5 aed).. Eyer hâlâ hediyelik ve ihtiyaç eksiklerinizi almadıysanız şanslısınız dubainin en uygun marketini ziyaret edin.Metrodan çıkınca üst geçitten karşıya geçin 50m sonra solda DAY TO DAY market.En az yarım gün ister.Bu semt deira bölgesinde genelde işçi  ve çalışanların konakladığı bir yerdir.Bu günlük bu kadar pil bitti.
 
DUBAİ :16 MART 2022:

Sabah aynı yolları takiben Jumeirah Beach gittik, biraz JBR caddesinde mağazaları dolaştık, caddenin sonuna sıcaktan yürüyemedim, sahile indik güneşlen dik, bol bol yüz,dük . Starbucks ta dinlendik. Bosphorus Türk restoranını gördük gururlandık.Güneş ışınları dik geldiği için 30 dakikada kızarmış tavuk gibi oluyorsun.Buraya gelirken şemsiyenizi, portatif koltuğunuzu getirip serbest alana kura biliyorsunuz.Dubai kesinlikle bir arap ülkesi değil, yamuk işler haricinde, gayet modern,medeni,güvenli ve çok pahallı bir ülke. Akşam yine Jumeirah Beach gittik, JBR caddesini uçtan uca gezdik.Jumeirah beach giderken solda BLA BLA restorant, bar var ona gelmeden sağ dönün 20m sonra sola dönün solda çocuk parkını geçin ahşap zeminli yolda (would walk) yürümeye başlayın ortalama gidiş dönüş 2,5 km, muhteşem yerler, manzaralar, mekânlar, Günaydın restorant, gururumuz ful iş yapıyor, mısırcı, dondurmacı, türk arkadaşlar var.Bu kompex adı BLU WATER. Oradan tran ile Dubai marina mall geldik, biraz gezdik.Tran ile Sobha Reality metro istasyonuna geldik, Mashreq istasyonunda indik, Wiev barsha otelin tam arkasındaki Harput restorant ta, ezo gelin çorbası içtik 1 adet 20aed= 6 $ ödedik. Çok yorulduk neden acaba dedik birde baktık ki 12km yürümüşüz.
 
DUBAİ : 17 MART 2022:

Rotamızı Expo fuarı.  Metro ile sondurak olan expo fuar durağına geldik.
1- Biletniz yok ise Metrodan meydana çıkınca sağda 2 iniş , 2 çıkış yürüyen merdivenlerden aşağı inin bilet gişeleri orada.
2- Biletiniz  yok indirim kuponunuz var indirimli bileti kesinlikle internet üzerinden alacaksınız.
3- İhtiyarlığın nimetletinden faydalandık 60 yaş üzerine ücretsiz.
4-60 yaş üstü yürüyemiyecek durumdaysa mini araç tahsis ediyorlar.
5- Ücretli girişler 50 aed = 5$, dan başlıyor çeşitli kadelerde rakkam yükseliyor.
6- ülke pavilion (pavyon),ları çok büyük bir alana dağıtılmış.
Gücümüz yettiği sürece gezdik, Türkiyemizin yerini ziyaret ettik. Emirates pavyonu muhteşemdi. Ben ERDEK, ilçemizin reklamını yapmaya çalıştım. Sabit durağı olan tren araçlar ile ücretsiz geze biliyorsunuz.Metro ile Emirates mall geldik.Glutensiz ekmegim bitmişti schröder marka glutensiz ekmek almak zorunda kaldım, 10 mini dilim ekmek 30 aed = 120 tl = 8$ yuh olsun dedim.350 gr meksika mısır tortillası aldım 12 aed = 48 tl = 4 $. Meyvelerin kilosu
15 aed = 4 $ dan başlıyor.
 
DUBAİ : 18 MART 2022:

Bugün Çanakkale Şehitlerimizi rahmet ile yad ettik,Ruhları şaad olsun inşallah.Yorgunluk çöktü hiç bir yere gitmek istemiyorum, programda Deria Waterfront Vegetable Market var, biraz uzak bir destonasyon,ama gitmemiz gerekir.Metro ile Union durağına geldik, oradan 500m memorial plazaya yürüdük, C28 otobüsüne bindik, şoföre ineceğimiz yeri söylerdik 27 dakika sonra Hamriya,masjid durağında indik,750m yürüyüp, Deria enrichment project-, Al Khaleej str yeri bulduk.Büyük bir komplex her şey mevcud.Birşeyler alırız diye gidilir sadece görmek için yarım gün ister.Biz 2023 için kiralık condo,apart araştırması yaptık fiyatlar yüksek, 30 günlük mini mutfaklı,odalar 5000 ile 7000 aed = 1400$ - 1900$ arası. .
 
 
DUBAİ :19 MART 2022:

Bugün son günümüz 15 gün ne çabuk geçti, hayatta böyle anlamadan geçiyor. Bu gece 02,10 da ABU DHABİ den uçağımız var.Hava kararmadan abudabi gidip orayı biraz daha gezmek istiyoruz.Yine metro ile ibni batuta istasyonundaki bus station gidip nol card kullanıp A101 otobüsü ile 35aed = 11 $ ödeyerek 1,5 saatte Abu Dhabi main station geleceğiz. Oradan da A2 otobüsüne binip 45 dakikada hava alanına gideceğiz. Centre bus stationun karışısında stadyumun yanındaki mall da biraz dinlenip birşeyler atıştırdık. Saat 20,25 A2 otobüsü ile 30 dakikada alana geldik.Şehir içi otobüs terminaline çıkarken sağda devamlı bir yetkili oturuyor,onun arkasındaki elektronik levhada A2 otobüs saatleri var.Bizim uçağımız 02,10 olduğundan bizi dış hatlar alanına saat 23 te alacaklarını söylediler, bizde çıktığımız asansörle geri dönüp gelişte uyuduğumuz yere geldik.Çıkışta hiçbir evrak,aşı kağıdı, test sormuyorlar. Pasaporttan geçip salona girince sigara içme yeri ve bar var, ayrıca çok uygun fiatlara alkol satılıyor. güzel bir uçuştan sonra istanbul hava alanına yerel saat ile 03,50 de indik.
Birleşik arap emirlikleri Dirhem,i TL, ye çevirirseniz çok pahallı oluyor.Günlük ortalama 125 $ ( otel+yemek+metro, otobüs ) yeterli olur. 
 

 

 
Toplam blog
: 43
: 1428
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Selam arkadaşlar, ben Hasan Üner (Pina Hasan). 01.01.1956, Erdek doğumluyum. İstanbul Şişli Kolej..