Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Dubrovnik

Dubrovnik
 

Dubrovnik şehir surlarından bir manzara


Dubrovnik Dalmaçya kıyılarında en çok görmek istediğim yer. Daha öne 2 kez turla gelmek istemiştim ama ikisi de iptal olmuştu. Eski şehrin bulunduğu yerin fotoğrafları hep bana çok çekici gelmiştir. Burayı gördükten sonra buradan o kadar etkilendim ki en kısa zamanda tekrar gelmek ve o tarihi sokaklarında tekrar gezmek istiyorum. Dubrovnik’te gezilecek yerler, old town (eski şehir) içerisinde toplanmış durumda. Şehir surlarının içerisine girdikten sonra çok kolay bir şekilde her yere ulaşabilirsiniz. Şehirde ilk yapılacak şey, old city girişindeki turizm ofisinden Dubrovnik Card ve eski şehrin haritası almak. Dubrovnik Card ile birçok yere ve müzeye ücret ödemeden girebiliyorsunuz. Dubrovnik savaş sırasında çok hasar almış fakat daha sonra bütün şehir eski tarihi dokusuna uygun olarak restore edilmiş. Eski Şehir Unesco Dünya Mirası Koruma listesinde yer alıyor. Avrupanın ve Dünyanın en eski 3. Eczanesinin yer aldığı Fransiscan Manastırı Eski Şehir'in içinde yer alıyor.

Gezilecek Yerler:

Eski Şehir Surları:

Dubrovnik Card aldıktan sonra ilk yapılacak şey, eski şehir surlarını gezmek. 

Teleferik turu:

Teleferik turunu kesinlikle tavsiye ederim. Şehri üstten panoramik olarak görebiliyorsunuz. Hava açıksa çok güzel fotoğraflar alabilirsiniz.

Stradun Caddesi:

Eski şehrin ana caddesi, iki yanında çok güzel kafeler ve dondurmacılar var.

Tekne turları:

Dubrovnik limanından kalkan birçok tekne turu bulabilirsiniz. Biz Kasım ayında gittiğimizden dolayı tekne turunu yapamadık.

Liman:
Dubrovnik limanını da görmeyi unutmayın.

supergezginler.com

 

 
Toplam blog
: 13
: 3027
Kayıt tarihi
: 26.12.12
 
 

Herkese merhaba, Gezmeyi ve yeni kültürler , yeni yerler tanımayı çok seviyorum.Bloğumda gezip gö..