Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Dudak dolgusu ve ördek dudak

Dudak dolgusu ve ördek dudak
 

Dudaklar yüz estetiğinin önemli bir parçasıdır. Dolgun, sınırları belirgin ve yüzün genel yapısıyla uyumlu olan dudaklar estetik bir yüz ifadesinin oluşmasına büyük katkı sağlar.
Yaşlanma süreci yüzün pek çok noktasında olduğu gibi, dudaklarda da ağır deformasyonlara yol açar. Yaşlanmaya bağlı olarak dudaklarda incelme, dudak sınırlarının kaybolması ve dudakların içe doğru kıvrılması gibi bazı değişiklikler gözlenir. Tüm bu yapısal sorunlar yorgun ve yaşlı bir yüz ifadesinin oluşmasına yol açar.
 
Gençlerde ise tamamen genetik nedenlerle doğuştan ince veya orantısız dudak yapısı görülmektedir. İnce dudaklara hacim kazandırmak, dudak sınırlarını belirginleştirmek ve dudaklar arasındaki estetik orantıyı sağlamak amacıyla dudak dolgusu yapılır.
 
Dudak dolgusu ne işe yarar ?
 
Dudaklar dolgunlaştırılır ve kalınlaştırılır.
Dudak sınırları daha belirgin hale getirilir.
Eros yayı adı verilen üst dudağın orta kısmı belirginleştirilir.
Dudaklar arasındaki oransal sorunlar düzeltilir.
Aşağı doğru sarkmış ağız köşeleri yükseltilir.
Gülüş asimetrisi düzeltilir.
 
Dudak dolgusu için hangi madde kullanılır ?
 
En sık hyalüronik asit içeren dolgular kullanılır. Hyalüronik asit vücudumuzda doğal olarak bulunan, cildimize nem ve esneklik kazandıran bir madde olup güvenle uygulanabilir.
 
Dudak dolgusu sonrasında neden ördek dudak görünümü oluşur ?
 
Dudakların doğal ve estetik görünmesini sağlayan bazı temel kriterler vardır.
  • İnsan bedeninin farklı kısımlarının birbiriyle estetik uyumunu belirleyen, altın oran adı verilen ideal bir orantı bulunmaktadır. Altın oran 1.6 olarak tespit edilmiştir. Üst ve alt dudakların estetik uyumu açısından altın oran son derece anlamlı bir kriterdir. Dudaklara karşıdan bakıldığında, üst dudak kalınlığının 1 birim olarak kabul edilmesi durumunda, alt dudak kalınlığının 1.6 birim olması gerekir. Altın oran göz önüne alınarak dudak dolgusu yapıldığında, çok daha doğal ve estetik bir dudak görünümü elde edilir. Ancak dudak dolgusu yapılırken altın oranın dışına çıkılırsa, bilhassa üst dudağa aşırı dolgu enjeksiyonu yapılarak üst dudak kalınlığı, alt dudak kalınlığından daha fazla hale getirildiğinde ördek dudak görünümü ortaya çıkabilir.
  • Dudaklara profilden bakıldığında, özellikle kadınlarda üst dudak, alt dudaktan 2 mm önde olmalıdır. Üst dudağın bu görüntüsü dudakların çok daha estetik ve atraktif görünmesini sağlar. Fakat üst dudağa gereğinden fazla dolgu yapılarak hacminin arttırılması ve üst dudağın içten dışa doğru aşırı rotasyonu sonrasında ördek dudak görüntüsünün oluşması kaçınılmazdır.
Sonuç olarak, dudakların fonksiyonel ve estetik harmonisine dikkat eden, estetik duygusu yüksek, el becerisi gelişmiş bir dermatolog veya plastik cerrah tarafından yapılan dolgu uygulaması sonucunda ördek dudağı görünümü oluşmaz.
 
Dudak Dolgusu yapıldıktan ne kadar süre sonra günlük yaşama dönülebilir ?
 
Dolgu uygulaması yaklaşık 15 dakika sürer. Uygulama sonrasında hemen günlük yaşama dönülebilir.
 
Dudak dolgusu ne kadar kalıcıdır ?
 
Dudak dolgusu için kullanılan hyalüronik asit 6-12 ay süreyle kalıcıdır. Dolgunun kalıcılığı kişinin mimik yapma alışkanlıklarına, çevresel şartlara ve dolgu maddesinin yapısına göre değişir. Fakat düzenli olarak dudak dolgusu yaptıran kişilerde dudak dolgusunun kalıcılık süresinin uzadığı gözlenmektedir.
 
 
Toplam blog
: 9
: 148
Kayıt tarihi
: 20.07.16
 
 

Dermatoloji Uzmanı M-Onep Etiler Estetik Kliniği ..