Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

DUDAK ESTETİĞİNDE SON YENİLİKLER

DUDAK ESTETİĞİNDE SON YENİLİKLER
 

DUDAK ESTETİĞİNDE SON YENİLİKLER

         Dudak estetiği; estetik cerrahinin en renkli konularından biridir. Çünkü dudak; yüzün güzelliğini simgeleyen, konuşurken, poz verirken dikkat çeken bir organıdır. Yüzyıllardır dolgun dudak çekiciliğin simgesi olmuştur. Estetik cerrahi’de bu yönde devamlı gelişmeler olmaktadır. Dudak estetiğinde;

     -Dudak kontör belirginleştirme

     -Geçici dolgu ile dudak dolgunlaştırma

     -Kalıcı dolgu ile dudak kalınlaştırma

     -Yağ enjeksiyonu ile dudak kalınlaştırma

     -İmplant (silikon) ile dudak kalınlaştırma

     -Dudak inceltme ameliyatı

     -Dudak askılama

     -Gülüş estetiği

     -Dudak üstü kırışıklığı tedavisi

Görüldüğü üzere dudak estetiği çok geniş bir konudur. Tedavinin şekli; hastanın beklentisi, doktorun tercihi ve dudağın şekline göre seçilir. En iyi seçenek beraber konuşarak karar verilen yöntemdir. Çoğunlukla basit bir işlem olduğu için estetik cerrahların en çok yaptığı işlemlerden biri sayılabilir.

Dudak dolgusu günümüzde en çok uygulanan estetik uygulamalardan biridir. Özellikle ince dudaklara sahip olanlar dudakların daha kalın ve dolgun görünmesi için bu estetik işleme başvurulmaktadır. Dudak dolgusu uygulaması;  lokal krem sürülerek dudağın uyuşturulması sağlanır. Sonrasında daha doğal görünmesini sağlamak için özel kanüller ile dolgu dudağa yerleştirilir. Doğallık da kalınlık da biz doktorların elindedir.

Günümüzde ünlüler sebebiyle bu estetik uygulamasında artış görülmüştür. İnsanların sevdiği ünlülere benzeme isteği bu estetik uygulamaların tercih nedenlerinden biridir.  Doktorunuz ile görüşmenizde işlemin başından sonuna ve sonrasında neler olacağını, neler yapılacağını ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenin. 

Dudak dolgusu fiyatları hangi kriterlere göre değişmektedir? Bu konu hakkında en doğrusu kullanılan dolgu maddesinin markası, miktarı, etki süresi ve yapan doktor fiyatları etkilemektedir. Bazı ürünlerin etki süresi 6 ayken bazı ürünlerde bu süre 18 aya kadar çıkmaktadır.

Dudak kontürü ile renksiz ve ince dudaklar renklendirilerek daha canlı bir görünüm kazanması sağlanır. Dudakta renk boşlukları, asimetri ve yara izi varsa kamufle ederek dudakların normal görüntüsüne getirilebilir. Diğer dudak estetiği yöntemleri ile kombine edilebilir.

Eğer dudağınızda herhangi bir asimetri varsa dudak kontürü ve dudak dolgusunu beraber uygulanılarak düzeltilebilinir.

Dudak implantı yani silikonu lokal anestezi altında uygulanılan cerrahi bir işlemdir. dudağın kalıcı olarak dolgunlaşmasını sağlar.

Eğer dudağınız kalınlaşmasın fakat dudak kenarlarınız belirgin istiyorsanız bunu hem dudak dolgusu ile hem de dudak kontürü ile bunu sağlamak mümkündür.

Sonuç olarak dudak da tasarım gerektiren bir organdır aynı bir kaş gibi, aynı biri burun gibi....

Güzel gülümsemeniz dileğiyle...

Op.Dr.Eser Aydoğdu

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.eseraydogdu.com.tr

Facebook: Op.Dr.Eser Aydoğdu

İnstagram : @OPDRESERAYDOGDU

Twitter      : @OPDRESERAYDOGDU

 
Toplam blog
: 77
: 145
Kayıt tarihi
: 28.11.14
 
 

Estetik Cerrahi dünyasının sayılı kadın cerrahlarından Op.Dr.Eser Aydoğdu  Samsun doğumlu… Erciye..