Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '07

 
Kategori
Siyaset
 

Dudayev'in öldürülmesinde Erbakan'ın rolü

Dudayev'in öldürülmesinde Erbakan'ın rolü
 

Çeçenistan Devlet Başkanı Cahar Dudayev'in öldürülmesi ile ilgili olay esrarını korurken, Dudayev'in eşi Alla Dudayev Yeni İzvestiya Gazetesi'ne kocasının ölümü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bayan Dudayev'e göre eşinin öldürülmesinde Türkiye'de yaşayan solcuların da parmağı var!

Dudayev'in öldürülmesine kullandığı bir uydu telefonunun sebep olduğu söylenir. Uydu telefonu kullanılmaya başlayınca kullananın yerinin tespit edilmesi çok kolaydır. Koordinatlar tespit edilip füzeler o koordinatlara gönderilince o kişiye öldürücü darbe iniyor.

İstanbul'da yaşayan Bayan Dudayev eşine suikast düzenlediği sırada kullandığı uydu telefonunu 'Türk solcular'ın verdiğini ve içine verici yerleştirildiğini söylüyor. Türk solcular derken kimi kastettiğine açıklık getirmiyor ancak sözünü ettiği 'Türk Solcular'ın Dudayev uydu telefonunu kullanırken yerini tespit edip ABD'ye bildirdiğini, ABD'nin de bu bilgiyi Ruslara ilettiğini belirtiyor.

Bu konuda bir başka iddia da 'Jitem Gerçeği' ve 'Kod Adı Yeşil' adlı kitapları ile tanınan gazeteci Çetin Ağaşe'ye ait. Ağaşe en son yazdığı 'Avrusya, Bir gazetecinin Çeçenistan ve Azerbaycan Notları' adlı kitabında Dudayev'in öldürülmesine sebep olan uydu telefonun zamanın Başbakanı Necmettin Erbakan tarafından Dudayev'e verildiğini yazıyor.

'İyidost Yayınları'ndan çıkan kitabın 58, 59 ve 60 sayfasında 'Dudayev'in ölümü'nün anlatıldığı bölümde Necmettin Erbakan'dan Şenkal Atasagun'a birçok kişinin ismi geçiyor ve şu müthiş bir iddia dile getiriliyor:

'Rusya kendi sınırlı istihbarat kaynakları ve malzemeleriyle Çeçenistan işinin içinden çıkamayacağı gerçeğini fark edince problemi Türk İstihbaratı içindeki bazı istihbarat elemanlarından alacağı destekle halletme yoluna gitti. Bu elemanlar Ruslar'ın gizli servis sistemlerine yakın, gençlik yıllarında 'Sovyet Masası' departmanlarında çalışıp tecrübe kazanmış üst rütbeli istihbaratçılardı...

ABD'nin gönderdiği NEC marka uydu telefonu bir şikeldi Çeçen Lİderi Dudayev'e ulaştırılacaktı. Çeçen direnişinin yanında olan Refahyol hükümetinin lideri Necmettin Erbakan, Çeçen Lidere İmmarsat-M uydu telefonu armağan etti. Farkında olmadan Dudayev'in ölüm fermanını da imzalamış oldu...

Dudayev sürekli dağlık ve kırsal alanda bulunduğu için haberleşme olanakları kısıtlıydı. Bir gün dönemin MİT müsteşarı Şenkal Atasagun elinde bir bond çantayla başbakanlığa gelip bu çantanın içindeki nec marka uydu telefonunu Erbakan'a
verir. Erbakan da olaylardan habersiz bu telefonu tez elden Dudayev'e ulaştırır. Dudayev bu telefonla görüşmeye başlar bir gün Çeçenistan'ın ufak bir yerleşim yerinde bu telefonla görüşme yaparken Rusların nokta atışı bomba saldırısıyla öldürülür. Yerinin bilinmesi imkansızdır ancak bu telefondan alınan sinyallerle Ruslar kolaylıkla bulunduğu yeri tespit edip Dudayev'in tam bulunduğu yere yüzlerce bomba yağdırmıştır.

Telefondan elde edilen bilgiler anında CIA'ya oradan MİT'e ve ajanlar aracılığı ile de KGB'ye ulaştırılıyordu...

Tarih 21 Nisan 1996. Cevher Dudayev Gekhi-su yakınlarında uğradığı bir füze saldırısında şehit edildi.

Ölüm haberini alan Erbakan'ın telefonla görüşeceği ilk kişi Atasagun olacaktır. Yine bir rivayete göre bu yardımlarından dolayı Ruslar Türkiye'ye 2 çanta dolsu para vermiş bu parayıda Atasagun Başbakanlık binasına getirmiştir.

YAZAN: Ö.ÇETİNKAYA

 
Toplam blog
: 4
: 8892
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

24 yaşındayım Bursa'da inşaat sektörü üzerine çalışmaktayım. Üniversite mezunuyum. Siyaset ve istihb..