Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Fuat Gencal'ın Şifalı Yemek Tarifleri

http://blog.milliyet.com.tr/fuatgencal

04 Nisan '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
14800
 

Düdüklüde haşlama et

Düdüklüde haşlama et
 

Düdüklüde Haşlama Et


Malzemeler 

1000 gr. kemikli et
4 adet patates
4 adet orta boy soğan
Tuz, pulbiber
Yeteri kadar su  

Yapılışı 

Kemikler düdüklü tencereye yerleştirilir. Üzerine çıkana kadar su ilave edilir. Kapağı kapatılarak pişmesi için ateşe koyulur. Yaklaşık 25-30 dakika pişince ateşten indirilir. Kapağı açılır ve içerisine yarım ay doğranmış soğanlar ve irice doğranmış patatesleri ilave edip tuzunu ve biberini ekleyip patatesler pişene kadar tekrar kısık ateşe konur. Patatesler piştiğinde ateşten alınıp servis tabağına koyulur ve afiyetle yenir.(hiç yağ koymuyoruz kemiklerin kendi yağı yeterli)  

DÜDÜKLÜDE HAŞLAMA ETİN ŞİFASI 

1. Kan yapıcıdır.
2. Kişinin yorgunluğunu alır. Enerji verir.
3. Kemik rahatsızlıklarına iyi gelir  

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Aramıza katıldığınız için kutluyorum. Hoş geldiniz. Dünyaya açılan bir pencere gibidir burası. başarılar. Selamlar. ÜŞD

Ünal Şöhret Dirlik 
 07.04.2011 10:02
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 5
Toplam yorum
: 3
Toplam mesaj
: 1
Ort. okunma sayısı
: 4293
Kayıt tarihi
: 02.04.11
 
 

1965'te Samsun'da doğdum. Güzelsanatlar seramik bölümünden başarıyla mezun olmama rağmen bu mesleği ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster