Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '18

 
Kategori
Tiyatro
 

Düdüklüde Kıymalı Bamya

Düdüklüde Kıymalı Bamya
 

Geçmişten günümüze tek değişmeyen şey insanların ötekileşmesi belki de, herkes kendi huzuru rahatı yerindeyse mutlu, diğerlerinin mutluluğunu düşünen kalmamış. Hayat acımasız biliyorum, peki bizim hayattan aşağı kalır yanımız kaldı mı ki? Ona acımasız diyoruz. Oysa biz sadece kendi dertlerimizi düşünür olduk. Böyle gelmiş, böyle geçer dünya demekten başka yaptığımız bir şey yok.
 
Düdüklüde Kıymalı Bamya, evin üniversite okuyan kızının liseden arkadaşı dedesini birkaç saatliğine evlerine bırakmasıyla başlıyor. Oyunda yaygınlaşan dedikodu ve eğitimsiz toplum kültürünü eleştirirken, bunlara karşı olanların ötekileştirilmesini sorguluyor. Sabah kahveleri, fal tutkuları ve televizyon düşkünlükleri komik bir bakış sergiliyor. 
 
Bu oyunda beni konusunun dışında etkileyen diğer bir şey ise geçmişle kurduğu bağ oldu. İşlemeli koltukları, eski model büyük ekran televizyonu, oyuncuların 80’lerdeki gibi hissettirdiği saç, makyaj ve giyim tarzı ile izleyenleri o günlere götürüyor. Oyuncular oyundaki duyguyu çok iyi vermiş. 
 
İzlerken çok keyif olacağınız Memet Baydur’un yazdığı, Serap Eyüboğlu’nun yönettiği oyun İstanbul Devlet Tiyatrosunda 1 saat 20 dakika sergileniyor. Tek perdede sergilenen, oldukça hareketli, trajikomik sahnelerle dolu oyunu sıkılmadan izleyebileceğinize emin olabilirsiniz.
 
Oyuncular kadrosu ise şöyle: Sevinç Niş, Ayla Baki Yücesoy, Emin Maltepe, Fatoş Ece Koroğlu, İpek Gülbir, Demet Ergün, Türkü Deyiş Çınar, Rami Çakır.
 
Oyunu izleyebileceğiniz sahneler: Erzurum DT sahnesi, Kozyatağı Kültür Merkezi, Küçük Sahne, Küçükçekmece DT Sahnesi
 
 
Toplam blog
: 21
: 624
Kayıt tarihi
: 21.11.17
 
 

Marmara Üniversitesi, Tekstil öğretmenliği mezunuyum. Kişisel gelişim makalelerini okumayı ve yaz..