Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Düğün ve cenaze

Dun aksam nette milliyet gazetesinde sinirda cekilmis fotograflar dizisine bakarken tanklar yanindan gecen bir gelin arabasi gormustum. Bir yandan belki canlarini yitirmeye gidenler diger yandan eglenenler. Dunya donuyor ve insanlar bir yandan acilari yasarken diger yandan sevincleri de yasamayi ihmal etmiyorlar. Hani cenazeye gidenlere "Buyrun yemege aciyan yeriniz ayri, acikan yeriniz ayri" derler ya.

Bir sure once "Bakarsan bag, bakmazsan dag olur"diye bir yazi yazmistim . Yanimizdaki tarlayi ekip bicen doksanlik amcanin felc gecirdigini ve tarlasinin istenmeyen bitkilerle dolu oldugunu belirtmistim. O tarla simdi daha kotu vaziyette. Ve Yasli amcayi yitirmisiz bu sabah duyduguma gore. Yarin aksam yakilmadan once ki toren yapilacak. Herkes siyahlari giyip duzenlenmis yerde iki elini birlestirip duasini edecek. OTSUYA denir . Ertesi gunu asil cenaze toreni ve yakilma, OSOSHIKI. Aileyi temsilen kayinvalidem ve kayinpederim gidecek .

Ilginc olan bugun esimin kuzeninin dugunu yine aileyi temsilen kayipeder ve kayinvalide gidecek.

Bugun sevinci yarin uzuntuyu yasayacaklar. Cunku yitirdigimiz amca kayinpederimin cocukluk arkadasi aralarinda biraz yas farki olmasina ragmen .

Ben bile ozleyecegim. Bahceye gelis gidisini kendisi gibi yasli cizirli ses cikartan bisikletinden anlardim. Ya da sabah yuruyusunden donunce o da topladigi sebzeleri sepete doldurmus evine donuyor olurdu. Esini kaybedeli bir kac yil olmustu. Ona kavusacak bir yerlerde. GOKU RAKU GOKU RAKU (buradaki inanca gore huzura kavustu .)

UZGUNUM.

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..