Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '07

 
Kategori
Gelenekler
 

Düğünümüz var ama davetli değiliz

Düğünümüz var ama davetli değiliz
 

Bir onceki yazimda yakinim kizinin muruvetini de gorursun insallah diye yazmisti . Kizim icin belki biraz erken ama yakinlarimizdan birin dugunu var. Esimin kuzeni ama davetli degiliz . Nasil olur demeyin cunku burada ailedeki en buyuk kisi aileyi temsilen gider . Neden diye sorabilirsiniz ?

Birinci neden dugun icin ozel zarfa konulmus 30 000 yeni kapidan giriste odemek zorundasiniz . Biz iki aile gidersek 60 000 yeni bayilmak zorundayiz . Evlenen kisinin arkadasi iseniz bu miktar 20 000 yen . Bir Amerikali arkadasimiz evlendiginde basima gelmisti de . Ayrica davetiye aile adina degil kisi adina geliyor . Bizdeki gibi babaya davet geldi diye cumbur cemaat gitmek yok . Dugun salonunda kimin nereye oturacagi belirlenmis ve isimler konmustur . Ve her masanin ismi vardir .

Genellikle onceden belirlenen yemekler yenir , icilir . Gelin ve damadin arkadaslari onlar hakkinda konusma yapar . Gelin once beyaz kimono gelinligi giyer ve dini toren yapilir buna yalniz cok yakin akrabalar katilir . Bizim Amerikali arkadasin yakinlari gelemedigi icin biz arkadaslari katilmistik dini torene . Ana babaya cevirmenlik gorevi bana dusmustu .

Yemek yerken bir bakarsiniz gelin ve damat gorunmez olur . Gelin kiyafet degistirmeye gitmistir . Once beyaz gelinlik sonra renkli kimono , resimdeki gibi , ve en sonunda gece elbisesi giyer . Her bir masaya gidip konuklari selamlar sonra o masada bulunan mumu ellerindeki kocaman cakmakla yakarlar .

Kek fasli gelir . Ama kesilen keki yalnizca gelin ve damat tadar . Kek bir sonraki dugun icin yeniden duzeltilir . Konuklara baska kek verilir .

Dugunun en sonunda gelin damat ve ana babalar siraya girer . Gelin ve damat annelere cicek buketi sunar, daha sonra gelin annesine ve babasina yazdigi mektubu okur . Hazirlayin mendileri ...konusma sirasinda gelin aglar ana baba aglar konuklarda gostermeden gozyaslarini silerler .

Dans mi ...yok oyle bir sey . sanki dugunler yemek icmek icin duzenlenmistir . Yine yakinlarda esimin yigeni evlenecek . simdilik planlari ikisi evet sadece ikisi Hawaiii ye gidip kilisede nikah kiydiracaklar . Bu Japonlar bir alem . Budistler ama kilisede nikah kiydirirlar ..Yuzde ellisinden fazlasi bu yolu deniyor . Sonra gelir durumuna gore aile parti duzenliyor . Bakalim bizi davet edecekler mi ?

Ahdim var . Canim sag olursa Japon usulu dugun bile olsa burada bir iki Turk muzisyen var . Onlari ve bir iki Turk tanidigi cocuklarimin dugunune cagirip bir guzel oynayacagim :)) Aslinda oynamasini da bilmem ama .Umarim cocuklarim benden habersiz evlenip gelmezler . aslinda biz oyle yapmistik . Ne kotuyuz degil mi ? Insallah armut dibine dusmez ..
Neyse yazimi okuyan blogu kardesim Halide ve Mutlumavi bekliyorum sizleri . Para biriktirmeniz icin zaman var yetmeyenini ben eklerim . Gelin de burada bir Turk usulu dugun yapalim :))

Kardesim buraya geldiginde Hiroshima'ya gitmistik . Orada cok guzel Japon bahcesi var . Hiroshimalilar icin gelin ve damadin orada resim cektirmesi gelenek haline gelmis . Biz onlari parkin girisinde yakalmis ve izin isteyip fotograflarini cekmistik . Iste klasik Japon gelin ve damadinin goruntuleri ....
 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..