Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Dukan diyeti nasıl yapılır? Evreleri nelerdir?

Dukan diyeti nasıl yapılır? Evreleri nelerdir?
 

dukan diyeti nasıl yapılır


Dukan diyeti adını Fransız diyetisyen olan Pierre Dukan’dan almıştır. Ülkemizde ve birçok ülkede oldukça yaygın olarak uygulanan ve sağlıklı bir şekilde zayıflamayı hedefleyen diyet bugün sizlere tanıtacağımız diyet türüdür. Dukan diyeti nedir, nasıl yapılır, kaç evresi vardır sorularına bu makalemizde yanıt vereceğiz. Oldukça eğlenceli ve farklı 4 evreden oluşmasıyla sıkılmadan uygulayabileceğiniz dukan diyeti protein ağırlıklı beslenmeyi hedeflemiştir. Dukan diyeti nedir sorusuna verebileceğimiz yanıt sağlıklı bir şekilde zayıflamayı hedefleyen, protein ağırlıklı, 4 farklı evreden oluşan ve her evresinde farklı beslenme türünü içeren bir diyet türüdür diyebiliriz. Aç kalmaktan korkan ve özellikle hep aynı yiyecekleri yediği için sıkılıp diyeti yarıda bırakanlar için oldukça güzel bir diyet olan dukan sayesinde normal bir beslenmeyle zayıflamanın tadını çıkaracaksınız.

Dukan diyeti nedir ve evreleri nelerdir gibi sorular oldukça sık sorulmaktadır. Dukan diyeti 4 farklı evreden oluşmaktadır. İlk evremiz atak evresidir ve protein ağırlıklı bir evredir. Vermek istediğiniz kilo miktarına göre uygulamanız gün süresi de değişiklik göstermektedir. Ancak genelde 5 gün sürmekte ve kişiler bu evrede sağlıklı bir şekilde 4-7 kilo vermektedir. Evre boyunca günde 1,5 litre su tüketmeye ve günde 20 dakika yürümeye özen gösteriniz.

İkinci evremiz seyir evresidir. Oldukça zevkli yapılan dukan diyetinin 2. evresi olan seyir evresinde atak evresinde olduğu gibi 1,5 litre su içmeli ve günde 30 dakika yürümelisiniz. Bu evremizde uygulayacağınız gün süresince bir gün sadece protein ağırlıklı diğer günler ise protein ve sebze olarak beslenmeniz gerekmektedir. Dukan diyeti nedir diye merak ediyorsanız daha 2 evremizin daha olduğunu da bilmelisiniz.

Üçüncü evremiz pekiştirme evresidir ve bu evrede bu zamana kadar vermiş olduğunuz kiloları geri almamayı yani kilonuzu korumayı hedeflemeniz gerekmektedir. Pekiştirme evresi seyir evresinde kaybettiğiniz her 1 kilo için 5 kilo sürmelidir. Yani seyir evresinde 10 kilo kaybettiyseniz pekiştirme evresi sizin için 50 gün sürecektir. Bu evrede günde 25 dakika yürümeli ve bol bol su içmelisiniz.

Dukan diyetimizin son evresi ise kalıcı stabilizasyon evresidir. Bu evre hayatınızın geri kalanında uygulamanız gereken yöntemleri sizlere bildirmektedir. Bu evrede her gün yürüyüş yapmaya devam etmeniz ve her Perşembe protein ağırlıklı beslenmeniz gerekmektedir. Onun dışında kalan günler ise istediğiniz gibi beslenmeniz serbesttir. Oldukça zevkli ve sağlıklı bir diyet olan dukan diyeti ideal kilonuza ulaşmada oldukça iyi bir yol göstericidir.
 

 
Toplam blog
: 12
: 9322
Kayıt tarihi
: 12.01.14
 
 

Zayıflama ve spor delisi bir de BJK aşığı... ..