Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Özel bir üniversitede Tarih ve Sosyoloji bölümlerinden mezun oldum. Tarih alanında master eğitimime devam ediyorum. Osmanlı dönemi Kuzey Afrika konusunda çalışmalar yapıyorum.

 
 

Yazdığım Kategoriler

 
İnandırıcı olamadınız sayın komutan...

Hiç kimsenin acısı ile mutlu olmak gibi bir adetim yok. Ancak yazdıklarınızı okuduğumda 28 Şubat'ta ordudan atılan kayınpederim aklıma geldi. 2800 yıl ile yargılanan.. Suçu eşinin başörtülü olması...Ne insanların hayatlarına mal oldular. Çevik Birler, Çetin Doğan'lar... etme bulma dünyası...

22 Ekim 2013 14:28
AKP neden din ekseninde dönüp duruyor?

Bir de meseleyi tersten düşünmekte fayda var. Menderes, Özal ve Erdoğan icraatları ve bağlı oldukları çizgi ile birbirlerine yakın olan siyasetçiler. Bu üç liderin Amerika ekseninde olduğu ve din bağlamında siyaset yaptıkları anlatıldı ve anlatılıyor. Şunu ortaya koymakta fayda var bu üç lider iktidara gelmeden önce iktidara gelen hükümetler döneminde halkın dini hassasiyetleri konusunda önemli kısıtlamalar getirildi. (Menderes öncesi ezan, Erdoğan öncesi 8 yıllık eğitim, 15 yaşına gelmeden Kuran öğrenememe gibi) Saniyen şu günlerde ülkede bir "baskı rejiminin" varlığından bahsedilse de herkes dilediği gibi taleplerini dile getiriyor. (bunların yerine getirilip getirilmemesi meselenin başka bir boyutu) Alevilerin Cem Evi talepleri var ve haklı bir talep. Ve bu doğrultuda taleplerini yerine getirebilecek siyasi partilere oy veriyorlar. Bu manada AKP din endeksinde siyaset yapıyor demekten ziyade halkın bu doğrultuda ihtiyaçlarını karşılıyor demek daha doğru olsa gerek.

12 Nisan 2012 10:49
Merve Kavakçı ve demokrasi havarileri...

Size hak vermemek mümkün değil!!! Zira Merve Kavakçı Amerika vatandaşı olduğunu bildirmediği için "bu kadına haddini bildirin" denilerek Meclis dışına çıkartıldı. İsmail Cem Merve Kavakçı'nın Amerikan vatandaşı olduğunu açıkladığı tarihe bir bakmanızı tavsiye ederim. Çok açık ve net bugün başbakanın ve cumhurbaşkanının hanımlarının örtülerinden memnun olmayanlar içine sindiremeyenler bir bahane uydurdular Merve Kavakçı için. AHİM'de kararını verdi Merve Kavakçı'nın lehine...Bugün kadına şiddetten bahsedenler bir bayana yapılan linç girişimine tepkisizler yoksa başörtülü olduğu için mi???

19 Mart 2012 19:19
 
Toplam blog
: 8
: 344
Kayıt tarihi
: 09.02.12