Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '16

 
Kategori
Güncel
 

Dün gece İstanbul'da trafik kazaları!

Dün gece İstanbul'da trafik kazaları!
 

alıntıdır


Korku filmi gibi bir gece yaşadık dün.  İstanbul trafik anlamında yine olumsuzluklara gebeydi. Ne yazık! Bir de can kaybımız var dün geceden kalan.

Akşam mesai bitiminde internetten yola bakan arkadaşları E5 in Tem’e göre daha yoğun olduğunu söyleyince servis şoförümüz de Tem’den gitmeye karar verdi. Bir buçuk saat bu yolu çekeceğime metrobüse binmeyi düşündüm. Ama ne yazık ki ülkemiz magandaları yüzünden artık tek başına toplu taşıma araçlarını da kullanamıyor bayanlar.

Neyse… Bu da bambaşka bir konu!

Servisten metrobüs için inen olmayınca bende devam ettim. En azından uyurum diye düşündüm. Tem’e girdikten kısa bir süre dakika farkla kazadan kurtulduğumuz Batı Şehir kazası gerçekleşti. Şok olduk! Beş on belki de on beş dakika geçse orada bizde olacaktık.

Uyumak mümkün mü? Kaçtı uykum bir kere!

Radyo spikeri de sürekli canlı kazaları veriyor. Mahmutbey gişelerine geldik gelmesine ama gişeden geçmek mümkün değil. Tam 55 dakika bekledik. Derken gişelerden sonra yine bir kaza! 1 ölü 17 yaralı. Yaralılardan bir kadın hamile. Durum içler acısı.

Trafik çok germiş sanırım şoför beyi emniyet şeridine geçmiş. Kaptırmış giderken önde kaza yapan ve kenara çekilen araçlara çarparak zincirleme kaza yapmış. Etti mi size kaza üç!

Burayı da geçince halkalı köprüsünden haber verdi spiker. Araç E5 ten metrobüs yoluna girmiş. Takla atan atana. Araçların hepsi havada uçtu dün gece adeta.

Korkunçtu!

Üzücü ve yıpratıcıydı!

Ben kazaların çoğunu akıllı dediğimiz, aklımızı alan telefonlara bağlıyorum. Elinden düşmüyor şoförlerin. Navigasyonlar, internetten alternatif yol kontrolleri, watsapp yazışmaları, sosyal medya takipleri vs…

Kimse yola çıkmadan navigasyona bakmayı akıl edemiyor mu? Hadi yola baktın diyelim, yazışmak nesi?

Oyun bile oynayanlar var yolda bunlarda bir şey mi?

Yazık, yazık!

Bir saatlik yolu üç buçuk saatte giden bize de, hayatını kaybeden rahmetliğe de, karnında bebeğiyle yaralanan o hamile anne adayına da…

Hepimize yazık! İnsanlık ayıbı artık düz ve trafiğin olduğu yolda yapılan kazalar. Bazen gerçekten gidesim geliyor bu canım şehirden.

Mutlu hafta sonları

 

 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..