Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Dün sevinç bugün acı

Dün sevinç bugün acı
 

Dün Bucaspor ile sevinmiştik. Bugün ise özellikle İzmirspor ve Göztepe ile üzüldük.

Adında '' İzmir '' olan lacivert- beyazlı kulübümüz, İzmirsporumuz amatör kümeye düştü. Üzüntümüz tarif edilemez. Lacivert- beyazlı kulübümüz iki yıldır çok büyük bir mücadele veriyordu. Kulüp kayyuma devredilmişti. Mahkeme süreci bir türlü bitmedi. Kayyumlar değişti. Transfer yasağından dolayı transfer yapılamadı. Gencecik çocuklarla mücadele edildi. Buna rağmen geçen sezon 3. Ligde Yükselme Grubuna kalmayı başarmıştı İzmirspor.

Bu seneye de aynı sıkıntılarla başladı lacivert- beyazlılar. Ama bu sefer şartlar daha kötüydü. Bir ara ümitlendik. Takıma İzmir Ticaret Odası Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Ekrem Demirtaş destek verdi. Yeni Emniyet Müdürü Sayın Ercüment Yılmaz destek verdi. Transferler yapıldı. En son mahkeme nihayet genel kurul kararı verdi. Ama olmadı. Şimşekler son maçta Nazilli ile 0-0 berabere kaldı ve rakibi Tekirova'nın da Muğlaspor deplasmanında 1-1 berabere kalması sonucu averaj ile amatör kümeye düştü.

Gidenin gelmesi zor. Göztepe bile o imkanlarla elenmişti biliyorsunuz. Daha sonra Aliağa Belediyespor'un 3. ligdeki yarışmacı haklarını alarak çıkabildi.

Lakin umudumuz İzmirspor'un kongresinden güçlü bir yönetim çıkması. İzmirspor, çok büyük bir camia. Köklü bir kulüp. Cumhuriyetle yaşıt. Yetiştirdiği bir sürü değer var. Haydi artık. Onların İzmirspor'a borçlarını ödeme zamanı geldi. Anlaşmazlıkları falan bir kenara bırakıp İzmirspor için camianın birleşip kenetlenmesi lazım. Bucaspor örneği capcanlı önümüzde duruyor.

İşin diğer bir yönü de hep Ege takımlarının tepetaklak olmaları. 3. Lig 2. Grupta İzmirspor dışında amatöre düşen diğer iki takım Muğlaspor ve Marmaris Belediyespor.

İkinci Lig 2. Gruba ve 3. Lig 2. Gruba hep Ege grubu derdik. Artık bu gruplar Ege grubu olma özeliğini kaybediyorlar. Çünkü Egeliler bir bir düşüyorlar.

İkinci Lig demişken bugün bir de Göztepeden bir darbe yedik. Sarı- kırmızılılar kendi sahasında muhteşem seyircisi önünde Etimesgut Şekerspor'a 1-0 yenildi ve Play- Off umutlarını söndürdü. Yani sezonu kapattı. Seneye yine 2. Ligde oynayacak Göztepe.

İzmir'de para sorunu olmayan tek kulüp Göztepe. Her ay paralar futbolcuların hesabına yatıyor.

Ancak sarı- kırmızılı yönetim yaptığı transfer yanlışlıkları yüzünden takım ilerleyemiyor. Tesis desen yok. Takım, her gün bir yerde antreman yapıyor.

Böyle olunca da başarı elbette hayal oluyor. Bucaspor örneğine tekrar dönmek istiyorum. Önce tesis ve altyapı ile başladılar. Oynadıkalrı ligin üstünde bir kadro kurdular. İlerleyen dönemde sadece ihtiyaç olan yerlere nokta transferler yaptılar. Sonuç ortada.

İmkan bakımından Göztepe ile Bucaspor' u kıyaslayamayız bile. Ancak bir yanda başarılı, kendini adamış bir yönetim; diğer yanda paralı ama beceriksiz bir yönetim.

Sonuç olarak dün Bucaspor ile sevinmiştik. Bugün İzmirspor ve Göztepe ile üzüldük. Hatta Muğlaspor, Marmaris Belediyespor ile de üzüldük. Yılların Aydınspor' u da amatör ligde. Bilmiyorum bu sene durumları nasıl?

Ancak her krizin bir umut ışığı olabileceğini düşünerek kendimizi biraz avutuyoruz. Göztepe yönetimi umarım hatasını anlayacak ve seneye gereken kadroyu kuracaktır. İzmirspor, kongre sonucu güçlenecektir. Altay ve Karşıyaka'dan biri ise umarım Play- Off' tan Turkcell Süper Lig'e çıkar.

Bucaspor' u tekrar kutluyor ve diğer takımlarımıza başarılar diliyorum.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..