Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Dünden Bugüne Estetik 3

Dünden Bugüne Estetik 3
 

Sıra geldi günümüze, 21.yüzyıla. Mantık ve düşünce olarak değişen hiçbir şey yok. Yine tüm dünyaca aynı konunun üzerine yoğunlaşıyor, aynı hevesi güdüyoruz. Genç kalmak, yaşlanmamak. Fakat geçmişten bir tık daha öteye geçtik, şimdi artık teknolojinin nimetlerinden faydalanıyoruz. Hemen her gün yeni teknikler geliştiriliyor ve insanoğlu çok daha genç kalabilmeyi başarmak bir yana dursun, artık ömürlerimiz bile uzun olmaya, yolun yarısı denilen 35’i, 45’lere çekmeye başladık. 
 
Face Off gerçek oldu
2010 yılında tüm gözler İspanya’ya çevrildi çünkü dünyanın ilk tam yüz naklini yapmayı başardılar. Beyin ölümü gerçekleşmiş bir kadından alınan burun ve ağız, Isabelle Dinoire’a nakledildi, böylece Dinoire, bölgesel yüz nakli yapılan ilk insan olarak tarihe geçti. 1997 senesinde Jonh Travolta ve Nicholas Cage başrollerindeki Face Off- Yüz Yüze filmini hatırlayın. “Olsa nasıl olur?”, “Olur mu acaba?” diye düşündüğümüz bu filmin konusu, 2010 senesinde ilk defa yapılabildi ve bu konuda çalışan, kafa patlatan meslektaşlarımı ayakta alkışlıyorum. 
 
Yaşlanmayı durdurmak
2010 senesinden sonra ise, artık insanlar, zamanın önüne geçmek, yaşlanmayı durdurmak ve yer çekiminin önüne geçebilmek için estetik cerrahiyi el üstüne tutuyorlar. Bundan 15 sene evvel sanatçıların ya da ekran önündeki insanların estetik cerrahiye ilgisi varken, bugün artık erkekler dahil hemen herkes, ucundan kıyısından konuya eğilimli. Hepimiz yaşlanmayı durdurmak istiyoruz.  Yaşlanmanın görünür belirtilerini savmak için tasarlanmış ve invazif (ameliyatsız diyebiliriz) prosedürler gerektiren uygulamalar, şu anda estetik cerrahinin en önemli trendleri arasında yer alıyor. Özellikle dolgu maddeleri, botoks ve Örümcek Ağı Estetiği gibi uygulamalar, insanlara ameliyatsız estetik konforunu sağladıkları gibi, komplikasyon riski son derece düşük olmalarıyla da dikkat çekiyor. 
 
Estetik yaptırdığım belli olmasın
Şimdilerde yavaş yavaş şu olgu oluşmaya başladı: ”Tamam estetiğe sıcak bakıyorum ama beni olduğumdan farklı göstermesin, doğal olsun, estetik yaptırdığım belli olmasın, hatta mümkünse zamanı 30’larda bir yerde durdurabileyim”. İşte üzerinde çalıştığım tüm tekniklerin aslında ortak amacı da bu zaten, Örümcek Ağı Estetiğinin, Organik Saç Ekiminin ya da Cihantimur Yağ Transfer tekniğinin asıl hedefi bu isteklere cevap verebilmek
 
Güzellik koruyuculuğu
Her yıl Amerika’da 1,1 milyon insan botoks yaptırıyor ve bu sayı giderek artıyor. Ülkemizde son 2 yılın en favori gençleşme hareketi Örümcek Ağı Estetiği. Rekonstrüktif cerrahi ve estetik cerrahinin birçok insanın yaşam kalitesini artırmak için çalıştıkları bir gerçek. Bu doğrultuda, uygulamalar sonrası memnun kalan insanların sayısı oldukça fazla olmalı ki, geçtiğimiz 5 yılda, dünya çapında yapılan estetik cerrahi uygulamaların sayısı % 25 oranında artış gösterdi.
Son olarak şunları eklemek istiyorum plastik cerrahinin savaşlar sebebiyle mecburen gelişen bir dal olduğunu daha evvel belirtmiştim. Muhabere sırasında kopan, zarar gören ve işlev kaybı yaşayan uzuvların, eski fonksiyonlarına kavuşması için yapılan plastik cerrahi denemeleri, bugün artık estetik cerrahiyle birleşerek, insanlığa en mucizevi armağanları sunuyor. İnsanın zarar gören bir uzvunun tekrar işlevsel hale gelmesini sağlayan plastik cerrahi tam manasıyla bir tamirci görevini üstleniyor. Oysaki estetik cerrahi, tamirciliği değil, tasarımı ve güzellik koruyuculuğunu ön plana çıkaran bir tıp dalıdır. Estetik cerrahlar tamir yapmaz, tasarım yaparak, güzellik koruyuculuğunu üstlenirler. 
Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!
 
Op. Dr. Bülent Cihantimur 
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 
 
www.bulentcihantimur.com
mail: bulent@estetikinternational.com
Instagram: bulentcihantimur
www.facebook.com/opdrbulentcihantimur
İletişim: 444 77 07
 
 
Toplam blog
: 85
: 1037
Kayıt tarihi
: 18.05.15
 
 

28 Haziran 1970 tarihinde Kars'ta dünyaya geldim. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinin ard..