Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '15

 
Kategori
Güncel
 

Dünden bugüne gelişmeler üzerine!

Dünden bugüne gelişmeler üzerine!
 

Günlük işlerin koşuşturması ve telaşı içinde 2014 yılını geride bırakıp, 2015 yılından da birkaç ay yol aldık.

Ancak geçen bir yılı aşkın sürede; gerek ülkemizde, gerekse dünyada güzel gelişmelerin yaşandığı söylenemez.

Yıl boyunca komşu ülkelerde iç savaşlar hüküm sürdü. Toplu katliamlarda yüz binlerce insan öldü/öldürüldü.

Sayıları milyonları bulan savaş mağdurların yurtlarını terk ederlerken, yaşadıkları manzaralar ürkütücü ve iç acıtıcı idi!

Her ne kadar ülkemizde benzer fiili durumlar yaşanmadıysa da, gelişmelerden her yönüyle etkilendik:

Günden güne değeri artan dolar, ekonomimiz üzerinde deprem etkisi yaptı. Henüz nerede duracağı da meçhul!   

Dolayısıyla işsizlik arttı, yatırımlar durdu, paramız değer kaybetti; (söylenenin tersine) ekonomik büyümenin dibe vurduğu bir zamandayız.

Öte yandan yıllardır siyasi otorite tarafından dillendirilen “Kürt Sorunu” ve “Alevi Açılımı” gibi toplumsal barış projeleri çözüm süreçleri kör-topal ilerliyor!

“Komşularla sıfır sorun” sloganlaştırıldı. Ancak uygulamada tersi olmakta; bu gün komşu ülkelerle hala ciddi sorunlarımız var!

“İleri demokrasi” denildi; siyasiler, basın mensupları, sivil toplum öncüleri ve ülke gidişatını eleştiren sıradan insanlar bile baskılandı.

Kötü gidişat nedeniyle sorunlar büyüdü. Ailelerde geçim sıkıntısı kaynaklı huzursuzluk, ayrılma ve boşanmalar arttı!

Bilimsellikle örtüşmeyen telkinlerle, eğitimde yapılan yeni düzenlemeler; hem çocukları, hem de ailelerini mağdur etti.

Öğretim yılı başında veliler çocuklarını; bırakın diledikleri okullara, yerleşim yerlerinden onlarca km. uzaklıktaki okullara gönderilmeye zorlandı.

Sağlıktaki “değişim ve dönüşüm projesi” iyileştirmeleri; personel ve alt yapı eksikliği nedeniyle kısa sürede tökezledi!

Uygulamada sağlık hizmetinden faydalananlardan alınan ek kesintiler (katılım payı), milyonlarca insanı daha da mağdur etti.

Gelinen noktada toplumsal karamsarlık had safhada! Yarına dair “güzel umutlar ve aydınlık günler hevesi” insanların kursağında kaldı.

Olanları bir cümlede özetlemek gerekirse; gelen gün, gideni aratır oldu. Yıllardır sorunların çözümüne dair yapılanlar, umulan başarıyı gösteremedi.

Bu nedenledir ki; bugün gerçek demokrasinin yaşandığı ülkelerin insan hakları örgütleri ve sağduyulu kurumları bizi acımasızca eleştirmekteler;

Ekonomide ve sosyal yaşamda gelinen tehlikeli noktayı bizlere hatırlatmak için, peş peşe raporlar hazırlayıp, uyarılarda bulunmaktalar...

Bu tablo ile yeni bir seçime giriyoruz. Sonuçlar ne olursa olsun, seçim sonrasında bile ülke gidişatının geleceği muğlak!

Gönül isterdi ki ülkemizde güzel şeyler olsun. Huzur ve refah mutluluğumuzu artırsın; çocuklarımız yarınlarından emin büyüsün...

Ne yazık ki şimdilik bunlar henüz hayalden öteye bir anlam ifade etmiyor!

 
Toplam blog
: 251
: 447
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

Emekli; Öğretmen, Yönetici ..