Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '12

 
Kategori
Siyaset
 

Dünkü büyük olay...

Dünkü büyük olay...
 

Dün BDP 'li milletvekilleri ile terör yandaşları isyan bayrağını çekti. Büyük olaylar meydana geldi ve bu olayların iç yüzüne değineceğim.

Öncelikle valilik bu gösteriye kati suretle izin vermemişti. Ancak terör yandaşları önlerine nasıl olsa dokunulmazlığı olduğu bilinen BDP milletvekillerini de aldılar ve harekete geçtiler. Polis devletin emir kulu olduğu için bu gösteriye kesinlikle engel olmak istiyordu. Diğer yandan terör yandaşları ise başkaldırmak istiyorlardı.

Benim bu hususta tam olarak anlamadığım iki nokta var. Birincisi her terör gösterisinde açıkça BDP 'li bir milletvekili çıkıp "siz kim oluyorsunuz da bizi engelliyorsunuz" diyor. İkincisi ise terör yandaşları heryeri darmaduman ederken ne yazık ki polis hiçbir şey yapamıyor.

Şimdi terör yandaşları ve BDP 'li milletvekillerinin bu kadar rahat olması kimin yüzünden... Tabiki iktidar yüzünden. Çünkü iktidar her gösteri sonrası BDP 'li milletvekillerine kızıyor ama bu milletvekilleri resmen "İt ürür kervan yürür" yöntemini başarıyla uyguluyorlar. Polise neredeyse her gösteride küfür eden, vuran, artistik yapıp sözde halkının desteğini almaya çalışan aciz, yaşadığı ülkeyi sevmeyen, bu ülkeye her türlü ihanet etmeye meilli olan bu insanlara karşı neler yapılabilir?

Aslında birkaç çözüm fikrim var ve paylaşmak istiyorum. Öncelikle BDP 'li milletvekilleri açıkça suç işliyor bu belli. O zaman hükümet suç işleyen BDP 'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kısıtlayabilir veya kaldırabilir. Bir diğer çözüm yolu polise bu konularla ilgili olarak daha fazla insiyatif tanınabilir. Böylece polis hem böyle gösterilerde bu milletvekillerine karşı sıkıntı yaşamaz hem de bu tür olaylarda daha fazla verim sağlayabilir. Ayrıca bu çözümler alınırken medyanın da polisin aleyhinde ve terör yandaşlarının lehine olabilecek haberler yapmaması iyi bir çözüm olabilir.

Sonuç olarak bu tarz terörün işine yarayacak olayların artık önüne geçmek gerekiyor. Eğer bu olayların tamamen önüne geçebilirsek terörü bitirme ve bu ülkeyi refahlaştırma yolunda önemli bir adım atabiliriz. Nihayet şunu da anlıyoruz ki böyle terör yandaşlarına konuşarak ve hak vererek bu ülkede terörü bitiremeyiz. Çünkü artık biliyoruz ki bu PKK yandaşlarına böyle haklar verildikçe daha fazlasını ister hale geliyorlar ve bu da doğal olarak isyanları tetikliyor.

Yani uzun lafın kısası bu durumlarda herşeyi sadece onlar için değil kendi insanlarımız içinde düşünmeliyiz...   

 
Toplam blog
: 7
: 455
Kayıt tarihi
: 15.07.12
 
 

Hedefim   Uluslararası  İlişkiler...   Ama  şimdiden  başlamak  isteyen  biri  olarak  yazıyorum...