Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Dünlük-1

Dünlük-1
 

28-ocak-2007 Pazar günü:

Merhaba Dünlük:)

Bugünü merak ediyorsan biraz beklemelisin. Aklımdan gitmeden sana dünümü anlatmalıyım öncelikle.

Dün kurstaydım 6 saat kadar ve günün ilk saatleriyle öğrendiğim tek şey, geç kalmamak oldu. Yetişmeye çalışmak koşuşturmak yerine beklemek daha iyi bence. Hoş hayatımın her alanında genelde beklemişimdir ama sanırım insan kendine yararlı olcak şeylerde fazla önemsemiyor kendini. En önemli olması gereken konularda özellikle.

Kursta öğrendiğim şeylere gelince henüz birşey öğrendiğim söylenemez çünkü kendimi geliştirmiş olmanın haklı tembelliğini yaşıyorum. Bildiğim şeylerin üzerinden geçtim tekrar ve iyide oldu. Bazı şeyleri unutabiliyor insan çünkü özellikle teknolojinin sürekli ilerlediği düşünülürse yetişmek yada aklımızda kalması zor olabiliyor. Bu yüzden temel sağlam olduğunda yani bir fikrimiz olduğunda herhangi birşey için o bile aklımıza getiriyor ama tamamen yabancı kalınmaması gerekiyor bazı şeylere.

Katılımcı olmak çok önemli birşey öğrenirken. Konuşmaya başladığı an başlar bir insanın öğrenme süreci ve son anına kadar devam eder bir süreç bu bence. Dolayısıyla konuşmaya başlanılan ilk andan itibaren ne kadar meraklı olursa insan ve ne kadar sorarsa o kadar öğrenir. Çünkü öğretenen aklına gelmeyen ancak insanın beyninde bir soru işareti olarak kalabilecek bir soru mutlaka mevcut olabilir. En nihayetinde insanız hepimiz, unutmak ve hatırlamak bizlere özgü. Bu yüzden sorarak öğrenmek ve öğretileni anlamamak durumunda bunu dile getirmek kadar güzel birşey yok. Öğrendiğimiz bilginin ömrünü uzatıyor en azından!

Dün yine dayanamayıp Erkan ile beraber kendimiz teknolojiye esir ettik aslında. İnsanın maddi birşeyden mutlu olma durumu ne kadar klişe olsada olmuyor da değil. İnsan birşey istediği ve istediği şeyi aldığında gerçekten farklı bir mutluluk yaşıyor. Aşk gibi birşey olmasada kaçınılmaz birşey bu. Bunu gerçekleştirmiş olmanın huzuru ile uyuyamıyor insan ve burdada uykunun önemini anlıyor. Uyku sadece bedenin değil, ruhunda ilacı. Kastım fazla uyumak değil tabi ki ama uykusuz kalmamalı insan. Akıl sağlığı için fazla iyi olmuyor çünkü, cümleleri tam kuramazken, sinirleride gevşek olabiliyor.

Kısacası her insanın hayatı gibi bazı şeyler alışılmış bazen biraz aksiyon oluyor insan hayatında. Öyle bir gündü bugün. Öğrenilmesi gereken şeyler vardı öğrenildi. Öğrenilen her bilginin önemine bakılmaksızın aslında çok yararlı olduğu bir gerçek. Ne olduğuna bakılmaksızın birşey öğrenmenin verdiği huzur yeter insana!

Hoşçakal dünlük. . .

 
Toplam blog
: 34
: 984
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Yoktur hakkımızda söylenecek söz... Hakkımız da yoktur, hakkımızda birşey söylemeye zaten... Bir eli..