Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

Dünya, Türkiye'ye göre politikalarını ayarlayacak

Dünya, Türkiye'ye göre politikalarını ayarlayacak
 

sabah--20.07.2011,çarşamba--Dünya, Türkiye'ye göte politikalrını ayarlayacak.


19.07.2011, salı
ERDOĞAN KKTC'de... 

Başbakan Sayın Erdoğan'ın, Kıbrıs Barış harekâtı kutlamaları nedeni ile gittiği KKTC'de, yaptığı konuşmalarla; yıllarca KKTC'yi Rumlara kaptırmamak için olağanüstü mücadeleler veren, KKTC eski Cumhurbaşkanı Sayın Denktaş'ın, KIBRIS konusundaki mücadelelerinin ne kadar haklı olduğunu ortaya koydu. 

Sayın Başbakan'ın ve Ak Parti İktidarlarının, her neden'se; KKTC'yi uluslarası arenada, Rumlara ve Yunanlılara karşı ezdirmemek için canhıraşhâne mücâdele vermiş olan, eski Cumhubaşkanı Sayın Denktaş'la yıldızı barışık olmamıştı. 

Ak Parti'nin iktidara geldiği ilk yıllada, Rumlarla nerede ise sarmaş dolaş, aynı yatağa girmekten çekinmeyebilecek kadar ileri giden, Mehmet Ali Talat'ın Cumhurbaşkanlığını destekleyerek, Denktaş'ın yıllar süren KKTC Lideliğine son verdiler. Çok ta mühim değildi tabii ki...Çünkü, kim gelirse gelsin KKTC'de, Türkiye'ye rağmen siyaset yürütebilmenin mümkün olmadığını, herkes biliyor. Ama KKTC'nin başında bulunanların da, Uluslararası arenada, Türkiye'yi haksız duruma düşürebilecek hareketler içerisine girmemeleri ve o şekilde siyaset üretebilecek kapasitede olmaları da çok mühimdi elbette. 

Sanırım bu yüzden, Sayın Denktaş'ı aradan çıkarmıştı Ak Parti İktidarları.
Zaman, Denktaş'ın izlemiş olduğu, ''KKTC'nin hiçbir zaman Türkiyesiz, yeni siyasetler üretemez, üretmemeli...'' politikalarının doğruluğunu tasdik etmiş oldu. 

Rumlarla sarmaş dolaş olabileceğini zann'eden ve Cumhurbaşkanı olmadan evvel yaptığı bütün söylemlerinde bunu îmâ eden Mehmet Ali Talat bile, KKTC Cumhurbaşkanlığı döneminde, Sayın Denktaş'ın politikalaının paralelinde siyaset yapmak zorunda kaldı. Çünkü kaşısındakilerin(Rumlar ve Yunanlıların), ADA'da iki toplumun bir arada yaşamasından yana hiç olmadılar bugüne kadar. ONASİS hayellerinin gerçekleşmesi peşinde oldular dâima... 

Rumlar ve onlaın başdestekçisi Yunanistan büyük kriz içerisindeler..
Daha geçen yıl, sayın Başbakan'a düzenledikleri bir mitinkle hakaret eden KKTC'liler bu sefer âdetâ ''günah çıkartırcasına'' , (normali de buydu zâten) Sayın Başbakanı bağrına bastı... 

Sayın Başbakan'ın da Oradan, AB'ye ve dünyaya vermiş olduğu mesajlar da çok mühimdi. CHP'nin de Başbakan'a desteği çok şık oldu bence. 

Dünya'nın gelecek yıllarda politikalarını Türkiye'ye göre ayarlamaları hiç te ütopik olmayacak gibi gözüküyor artık.
Yaşar'sak, hepimiz göreceğiz... 

Sağlık ve Muhabbetle 

20.07.2011, çarşamba
Bektaş Azizoğlu
İSTANBUL
 

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..