Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Dünya Balıkesirliler Günü

Dünya Balıkesirliler Günü
 

Kendi arşivimden bir resim


İlginç ve güzel bir girişim. Paylaşalım istedik.

10.10.2010 tarihi `Dünya Balıkesirliler Günü` olarak ilan edildi.

Plaka numarası 10 olan Balıkesir`de, Vali Yılmaz Arslan'ın önerisiyle 10.10.2010 tarihi "Dünya Balıkesirliler Günü" olarak ilan edildi.

Vali Arslan, düzenlediği basın toplantısında, değişik yönleriyle ülke genelinde tanınan Balıkesir`in ekonomik, kültürel ve sportif açıdan gelişmesine katkı sağlayacak tanıtım çalışmaları yapacaklarını söyledi. Sözlerine şöyle devam eden Balıkesir valisi; "Bin yılda bir yaşanan tarihi günü, Balıkesir`i dünyaya tanıtma yolunda iyi değerlendirmek istiyoruz" diyen vali, "İstanbul`da, `Kültür Başkenti` kapsamında bir dizi etkinlik yapılmıştı. İstanbul`daki tanıtım esprisinden hareket ettiğimizi söyleyebiliriz. Aslında tanıtım, uzun süreli bir faaliyet. Biz 10.10.2010 ya da o günlerde `Tanıtımı bitirdik` diye bir yanılgının içinde olamayız. Bu etkinlikler, gelecek yıllarda da zenginleştirilerek sürdürülecek." diye sözlerine devamla, "Balıkesirlilerden para, övgü değil, sadece etkinliklere ailece katılmalarını istiyoruz. Aksi halde bu etkinliklerin başarıya ulaştığını söyleyemeyiz" dedi.

Kendilerine tüm Balıkesir halkı yanında, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile bazı şirket ve kuruluşların destek olduğunu söyleyen vali, etkinliklerin tüm ülkeye en iyi şekilde duyurulması için basın kuruluşlarından da destek istedi.

Bu bağlamda yapılması planlanan etkinlikler ise çöyle sıralandı,

-Etkinlikler 2-3 Ekimde Kurtdereli Spor Salonu`nda "Cihan pehlivanı" Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına düzenlenen iller arası güreş turnuvasıyla başlayacak.

-"Balıkesir`in Yeraltı Kaynakları ve Bor Gerçeği" konulu sempozyum düzenlenecek, etkinlikler çerçevesinde, el sanatları ve ahşap boyama sergileri açılacak.

-7-10 Ekimde Balıkesir Tarım Sanayi ve Turizm Günleri, Karizma Kapalı Alanında gerçekleştirilecek. "Türkiye`yi Doyuran İl" sloganıyla düzenlenecek etkinliğe, Balıkesir`le birlikte Manisa, Bursa, Çanakkale, Aydın, Kütahya, Uşak ve İzmir`deki toplam 4 bin 214 köydeki vatandaşlar da davet edildi.

-Kenti tanıtan 32 sayfalık dergi, ulusal ve yerel gazeteler tarafından dağıtılacak, bazı televizyon kanallarında tanıtımlar yapılacak.

-Balıkesir Halk Oyunları Şenliği 7 Ekim`de, Balıkesir tanıtım filminin galası ve uluslararası bisiklet yol yarışı 8 Ekim`de, yelken ve yamaç paraşütü yarışları İkizcetepeler Barajı`nda 9 Ekim`de, İsmail Akçay halk koşusu ve serbest stil motor sporları gösterisi 10 Ekim`de gerçekleştirilecek.

-Balıkesir Belediyesi, 10 Ekim`de 50 çiftin nikâhını kıyacak.

-Basketbolda Türkiye Kupası eleme grubu maçları, 10-12 Ekim`de Kurtdereli Spor Salonunda yapılacak.

Bizde tekrar bu girişimde bulunanları kutluyor, bu güzel girişimi tüm okurlarımızla paylaşmak istiyoruz.

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..