Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '15

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Dünya Bankası, OECD, UNIDO, İş Dünyası ve Bilim Adamları İstanbul Arel Üniversitesi'nde buluşuyor

Dünya Bankası, OECD, UNIDO, İş Dünyası ve Bilim Adamları İstanbul Arel Üniversitesi'nde buluşuyor
 

Arel Üniversitesi Dünya ekonomi zirvesini konuk ediyor


"Kalkınma sonsuza dek sürer mi? Dunya Bankasi, UNIDO, OECD, AREL Universitesi ve Bilim adamları, bu sorunun yanıtını bulacak" İstanbul Arel Üniversitesi tarafından organize edilen 1.Uluslararası Sürdürülebilir Endüstriyel Kalkınma Kongresi dünya ekonomisini ve siyasetini yönlendiren bir numaralı kurumların yetkililerini bir araya getirecek. 5-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek kongreye Dünya Bankası, OECD, UNIDO ve Türkiye’den siyaset, işdünyası ve bilim adamları kongreye katılarak mesajlarını sunacaklar.
 
Ona yakın ülkeden sürdürülebilir kalkınma konusunda çalışan akademisyenin katılacağı kongrenin bir gün öncesinde, Türk basının önde gelen ekonomi ve siyaset yazarlarının hazır bulunacağı bir medya paneli düzenlenmesi planlanıyor. Kongre, İngiliz Brunel University ve University of Notthingham ile Rus Ural Federal University ve Ural State University for Economics, Hindistan’ın önemli eğitim kurumlarından Guwahati Teknoloji Enstitüsü partnerliğinde gerçekleştirilecek.
 
Kongrede, bilim, iktisat, sanayi, ticaret ve finansın yegâne hedefinin insanlığın refahını arttırmak olduğu ancak bu hedefe uygulanacak politikaların sürdürülebilir olması göz ardı edildiği sürece başarısızlığa mahkum olacağı gerçeğinin altı çizilmesi hedefleniyor. Sürdürülebilir kalkınma kavramının tek bir akademik disiplin içerisine sığdırılamayacağının altını çizen kongre organizasyon komitesi başkanı Prof.Dr.Ahmet Güngör Keşçi, "Bu nedenle kongrenin kapsamını sürdürülebilirlik kavramıyla temas eden tüm alanlara genişletmeye çalıştık. Enerji, teknoloji, innovasyon, ekonomi, endüstriyel kalkınma, finans, turizm, medya gibi çok farklı alanlarda çalışan uluslararası akademisyenler, değerli çalışmalarıyla kongremize katkı verecekler. Hayatlarımızın kıyılara vurmaması için Sürdürülebilir Endüstriyel Kalkınmaya önem vermemiz gerekiyor" dedi. Kongreye sunulan bildirilerin organizasyonun ardından kitap haline getirilip kamuoyunun dikkatine sunulacağını da belirten Keşçi, jürinin seçtiği bazı katılımcılara da "en iyi makale", "en iyi genç araştırmacı" gibi alanlarda plaket verileceğini belirtti.
Kongre, İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent Yerleşkesi'nde ve Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek. Kongreyle ilgili daha ayrıntılı bilgi http://icsid.arel.edu.tr adresinden alınabilir.
 
Toplam blog
: 35
: 2068
Kayıt tarihi
: 03.09.11
 
 

1970'li yıllarda başlayan yaşam serüvenimde yazmak daima benim için itici bir güç oldu. İstanbul ..