Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '09

 
Kategori
Haber
 

Dünya basınını susturmalıyız! Felâketin sebebi alt yapı eksikliği ve dere yataklarına yerleşimmiş!

Dünya basınını susturmalıyız! Felâketin sebebi alt yapı eksikliği ve dere yataklarına yerleşimmiş!
 

BU BOT TRANSİT YOL ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR !


1995 yılından bu yana 15 yıl geçti. Bu gün hiç kimse o gün yaşanan felâketi hatırlamıyor. Sayın Başbakan da bu ülkenin bir evlâdı olduğu için elbette ki o günlerde verdiği sözü hatırlamayacaktır! Kaldı ki bence en kötüsü; 2006 yılında, Resmi Gazetede yayınlanan ve Başbakan'ın imzasını taşıyan kanuna rağmen (!) dere yataklarına imar izni verilmiştir!

Devlet, halkın can ve mal güvenliğini sağlamaktan sorumludur. Bunun önünde duran halk bile olsa, kanunsuz bir iş söz konusu olamaz! Yıkılması gerekiyorsa yıkılır!

Yıllardır, Güneşli, Mahmutbey, İkitelli, Ataköy, Bakırköy güzergâhında gidip geliyorum. İşyerim ve evim bu sınırlar içerisinde. Derelerin ıslah çalışmalarını yıllardır gözlemliyorum. Ancak bir taraftan bu çalışmalara milyonlarca dolar aktarılırken diğer taraftan imara açılmasına anlam veremiyorum. Hal böyle olunca 'görsel show' dan öte bir anlam taşımıyor.

Ataköy Konakları Ayamama deresi üzerine inşa edilmemiş midir? WOW Hotel? Bakırköy Belediyesi'nin tüm itirazlarına rağmen şu an Havaalanı bağlantı yolundan bu konakların bulunduğu bölgeye doğru yeni bir yol açılmaktadır ! Dere kenarından ! Bağcılar, Güngören güzergâhında yer alan Tavukçu deresi yıllardır taşardı. Islah çalışmaları yapıldı. Etrafı kaçak yapı dolu ! Böyle bir şey nasıl olabiliyor Sayın Başbakan? 2B projesinin gerçekleşmesi için yatıp kalkıp Allaha dua eden Çavuşbaşı'nda, dere yatağı kenarındaki villalara, işyerlerine ne buyurulur?

Bakınız, İstanbul için Mega Kent deniliyor ya inanmayın! İstanbul şu an bir "KÖY-KENT". Yeni yapılaşan yerler tam dolduğunda çıkacak sorunları düşünmek bile istemiyorum.

Elbette ki bu ölçekte bir kent'in sorunları her zaman olacaktır. Rant'ın bu denli yüksek olduğu bir kent'te insanoğlunun iştahı sürekli kabaracaktır! Ancak yönetime talip olanların yasalara kayıtsız şartsız uyması halinde, vatandaş ta uymak zorunda kalacaktır.

15 yıldır Yönetimin başında sizler varsınız. O nedenle de hatalarınıza sahip çıkmak zorundasınız. Bu gün bu görüntünün müsebbibi siz ve sizin hükümetinizdir. Bu konular ile ilgili tüm kurumlar hesap vermelidir ! Bu gün bir transit yol sular altında kalmışsa müteahhit firmaya kadar sorgulanmalıdır. Okullarda ve televizyonlarda "tedbir" sözcüğünün açılımı, halkı bilinçlendirmek adına okutulmuyor ve yayınlanmıyorsa suçlusu ilgili bakanlıklardır.

"Derelerin intikamı ağır olur" derken bu hatırlatmayı kime yaptınız? Kanunlar, "Buraya imar izni yok. Bina yapamazsın, yeşil alan olacak." dediği halde ısrar eden vatandaşa mı, yoksa ısrarlara dayanamayıp (!) izin ve çalışma ruhsatı verenlere mi? Kimi kime şikâyet ediyorsunuz ben anlamıyorum...

Konumuz şu günlerde İkitelli iken mahalleler, iş yerleri arasında açılan Akaryakıt İstasyonlarına da bir el atsanız diyorum. Bu konuda yaşanılan felâketlerde unutuldu ki İkitelli otobüs garajı karşısında yeni bir istasyon inşaatı var. Tam arkasında da konutlar.

Verilen sözler tutulmadığı halde halâ koltuklarınızda oturuyor olmanız, bu milletin tüm bu yaşananları hak ettiği izlenimini veriyor bana. Bakınız Dünya basını ne demiş "Türkler sele kapıldı. Ortak neden alt yapı sorunu ve dere yataklarına yerleşim." Arif'e tarif gerekmiyor demek ki !

10.Eylül.2009
Nur Zeynep Çelik

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..