Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '12

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Dünya çapında Tasarımcı İngiliz Şövalyelik Nişanı ile ödüllendirilen Hüseyin Çağlayan

Dünya çapında Tasarımcı İngiliz Şövalyelik Nişanı ile ödüllendirilen Hüseyin Çağlayan
 

(Hussein Chalayan)

Moda Tasarımcısı

Çağdaş sanatın en önemli temsilcilerinden bir

Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'nın 2009 İngiltere ziyareti sırasındaki kıyafeti, Çağlayan'ın İlkbahar - Yaz 2009 Hız isimli koleksiyonundan yeşil baskılı ipek bluz

Lady Gaga'nın çok sevdiği baloncuklu elbisesinin de tasarımcısıdır.

Obama yaptığı kıyafet seçimleriyle Londra’da da şaşırtmaya devam etti. First Lady’nin İngiltere gezisi sırasında objektiflere takılan kıyafeti moda tasarımındaki felsefi yaklaşımlarıyla bilinen Hussein Chalayan’a ait.

Obama’nın giydiği bu parça, Chalayan’ın İlkbahar -Yaz 2009 ‘Hız’ isimli koleksiyonundan yeşil baskılı ipek bluz. (alıntı)

Bu yazıları okuduğumuzda nasıl da memnun oluyoruz. Amerika Başkanının eşinin tercih ettiği Hüseyin Kahraman’a ait bir kıyafeti tercih ediyor.

Hüseyin Kahraman dünyaca ünlü bir Moda Tasarımcısı…

Onun için Çağdaş sanatın en önemli temsilcilerinden biri deniliyor… 

Nasıl denilmesinin İngiltere’de iki kez yılın tasarımcısı seçilmiş biri o…

Onun çalışmaları çok farklı.

Onun çalışmalarında tarih var, bilim ve felsefe var. Antropoloji ve politika var. Bir çok şeyden besleniyor Hüseyin Kahraman…

Tabi bu on parmağında o marifet olan sanatçıyı sadece moda tasarımcı olarak görmek haksızlık olur. Çünkü o bir çok sanat dalında çalışıyor, üstelik hepsinde de çok başarılı…

Kısa filmler yönetiyor, sahne performansları için kostümler hazırlıyor…

Onunla ilgili birkaç yazıyı aktaracağım.

İstanbul Modern’de gerçekleşecek sergide sanatçının 1994 ile 2010 yılları arasında ürettiği moda koleksiyonları, sanat ve film projeleri bir araya geliyor. Sergilenen çalışmalar Çağlayan’ın yaratıcı yaklaşımını, esin kaynaklarını ve genetik, teknolojik ilerleme, yer değiştirme, göçmenlik ve kültürel kimlik gibi alanlardaki fikirlerini ortaya koyuyor.(alıntı)

Dünyaca ünlü Türk moda tasarımcısı Hüseyin Çağlayan, modanın gelişmiş ülkelerde çok daha hızlı geliştiğini söyleyerek 'İtalya tarım toplumundan ekonomi toplumuna geçişini bizden daha önce tamamladığı için Türkiye'nin önünde yer alıyor. Ancak Türkiye de bu yönde öok önemli gelişmeler yaşıyor. Ekonomi toplumuna geçiş tamamlan, dıkça Türkiye, dünya modasından daha geniş pay alacak. Öte yandan yaşlı Avrupa tarih içinde ölürken Türkiye genç bir Cumhuriyet olmanın avantajını yaşıyor.' dedi.(alıntı)

Türkiye’nin medarı-ı iftiharı, ünlü moda tasarımcısı ve çağdaş sanatçı Hüseyin Çağlayan’ın Türkiye’deki en kapsamlı sergisi önceki gün açıldı.

24 Ekim’e dek de devam ediyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamında İstanbul Modern’de açılan sergide Çağlayan’ın son 16 yılda ürettiği moda koleksiyonları, enstelasyonları ve filmleri biraraya geliyor. (alıntı)

İlk defilesinden itibaren özel bir hayran kitlesi yaratmayı başarmış bir isim, Hüseyin Çağlayan.

İstanbul’un adını dünya moda - sanat sahnesinde tekrar - tekrar duyuran bu üretken sanatçı

Kıbrıs doğumlu, Londra'da yerleşik, ancak Türkiye bazlı profesyonel faaliyetleri de giderek yoğunlaşan bir moda tasarımcısıdır

1970 yılında Kıbrıs adasında Lefkoşa'da doğdu.

1982'de ailece İngiltere'ye göç etti.

1993'te Londra'da bulunan 'Central St. Martins College of Art and Design'dan mezun oldu.

2005'te 51. Uluslararası Venedik Bienalinde tasarımını gerçekleştirdiği Türkiye pavyonunda, yönetmenliğini yaptığı ve başrolünde Tilda Swinton'ın oynadığı bir filmi (Absent Presence - Olmayan Varolma) de gösterilmiştir.

17 Haziran 2006'da İngiliz Şövalyelik Nişanı ile ödüllendirildi.(alıntı)

 

Nazan Şara Şatana

http://www.facebook.com/nazansara.satana.5

http://twitter.com/#!/nazansarasatana

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1731
: 4678
Kayıt tarihi
: 09.12.10
 
 

Turizmci; Genel müdür Yazar ; Romanlar, senaryolar müzikkaller... Sinema filmleri, TV filmleri.....